Bal láb zsibbadás

Tisztelt Webbeteg, A problémám a következő lenne: az elmúlt hónapban egy furcsa zsibbadás szerű érzés jött elő a bal lábamban. (csak ott főleg lábfej és Vádli részén) Sportos életet élek már 6 éve. Küzdősport edzés után éreztem először, azóta van hogy néha előjön főleg ülés közben. (kanapén ülve lábak feltéve egy lábtartóra) voltam gerincröntgenen és reumatológián nem találtak semmi komoly elváltozást. (enyhe gerincferdülés és kicsit beszűkült bokaszalagok) kaptam B1 vitamint. Viszont a tünet egy hét szedés után újra előjött nyugalmi helyzetben. Egyszerűen nem tudom hova fordulhatnék. Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza idegsérülés témában

Kedves Kérdező!

A zsibbadás az alsó végtagot ellátó perifériás ideg sérülés,működészavar tünete.Azt, hogy az ideg lefutásánek melyik szakaszán van a baj, neurológiai vizsgálat tudja eldönteni.Tekintettel arra, hogy a küzdősport az ágyéki gerincszakaszt fokozottan igénybe veszi, MRI vizsgálattal többet lehetne megtudni.

Egyelőre az edzések szüneteltetése ajánlott, legalábbis ami a kemény részeket illeti.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. december 04., 11:40; Megválaszolva: 2020. december 06., 07:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Helyre jön-e?
Üdvözlöm! 4nappal ezelőtt kaptam volna egy értelmetlen branül áthelyezést a bal könyökhajlati vénámból a jobb alkaromba. A bizonytalan nővér...
Ulnaris idegsérülés karomkéz...
Tisztelt Dr., Dr Nő! Most először próbálkozom itt kérdezni, jobb alkaromat balesetben megvágtam, megműtöttek azt mondták ulnaris sérülés a kis...
Axonsérülés gyógyulási esélyei
Tisztelt Doktornő! Jobb karom heves nyaktáji fájdalmak után váratlanul lebénult. Ezután CIV-V és CV-VI. porckorongsérvvel megműtöttek; mint...
PTX műtét utáni idegsérülés.
Kedves Doktor Nő! Az eddigi válaszokat köszönöm, nagyon megnyugtató és kielégítő volt. Még egy utolsó kérdésem lenne a PTX műtéttel...
Peroneus nervous
csipőproézis mütét közben megsérült a tárgyi ideg, igy a jobb lábfejem lefittyed...izomstimulását kapok..s várunk...a bajt tetőzi, hogy este...