Izomrángás

Kedves Doktornő /Doktor Úr! Panaszaim 6hónapja állnak fenn. Testszerte izomrángásaim vannak, hol gyakrabban, hol kevésbé intenzíven. Előfordulnak napok, hogy egyáltalán nem érzem, de van hogy egy nap többször előfordul. Van, hogy "fáradt" érzés van a bal kezemben és lábamban. Voltam neurológusnál, aki Eng vizsgálat alapján azt mondta, hogy rendben talált mindent és nem javasolt további vizsgálatot, illetve azt tanácsolta, ha aggódom csináltassak vérvételt(kreatin kináz, illetve calcium, mg és kálium szint ellenőrzését javasolta). Minden szintem rendben van. Als miatt aggódom nagyon, mert olvastam, hogy az izomrángás jellemző. Ön javasolja az Emg vizsgálatot?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomrángás témában

Kedves Kérdező! A betegségtől való félelem,az úgynevezett nosophobia.Ön az ALS betegségtől retteg kóros mértékben,ettől kellene megszabadulnia. Természetes, hogy az ezt kizáró vizsgálatokat el kell végezni,de ha az eredmény nem igazolja a félelmet, és az továbbra is uralkodik a gondolatvilágán, akkor azt kezelni kell.Legjobb, ha pszihiáter segítségét kéri. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 24., 21:42; Megválaszolva: 2020. december 01., 06:31
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés