Nyelv bizsergés

Tisztelt Dr.Nő! Olyan problémám van,hogy kb 5 napja,egy-egy pillanatra bizsereg/csiklandoz a nyelvem,mindig ugyan azon a ponton, a nyelvem bal oldalán, nyelv szélén.Semmilyen más tünet nem társul hozzá,és 1-2 másodpercig tart.Napjaban többször érzem,van hogy órákig semmi. Korábban volt agyi aneurysmam, amit műtöttek,az adott erszakaszt is lezárták,nem csak az aneuryzmat.Ez 4 éve volt.Sajnos a műtét következtében/után bénult a bal oldalam (kezem, lábam) .Gyorsan regenerálódtam,egyszer még kellett mennem érfestésre,ott a professzor úr azt mondta tekintsem magam egészségesnek, nincs másik aneurysma,sem egyéb eltérés, ezért többet kontrollra sem kellett mennem.Azóta sem volt semmi panaszom.Viszont elég pánikolós vagyok és ezt a bizsergest ahhoz kötöm,hogy biztos az agyammal van megint valami gond...ön szerint érdemes kivizsgaltatnom magam,noha semmilyen más tunetem nincs, vagy a pánik valthatja ki ezt a pillanatnyi bizsergest/csiklandozast? Köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza nyelv zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Miután az apró,de kellemetlen érzés még csak pár napja áll fenn,Ön teljesen egészséges, fiatal, semmi egyéb panasza nincsen,így nem érdemes ezt az évekkel ezelőtt történt, szerencsésen megoldódott betegségével összefüggésbe hozni.Ha mégis ez történik Önnel, akkor ez a nosophobia (betegségtől való kóros félelem) mindenképpen kezeléstre szorul.A pánik is betegség, mely nem veszélyes, de meg tudja keseríteni az életet,ezért ezt próbálja leküzdeni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 09., 14:40; Megválaszolva: 2020. november 10., 06:26
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Véralvadásgátlás agyi trombózis
Üdvözlöm! 12 éve császármetszés után két héttel agyi infarktust kaptam. Utólag kiderültek az alábbi mutációk: MTHFR heterozigóta, Prothrombin...
örökölt migrén
Tisztelt doktor úr! 12 éves korom óta vagyok "migrénes", azóta vizsgálják, leleteim általában negatívak (labor, MR, CT, szemvizsálat, pajzsmirigy...
Arcomba száll a vér
Tisztelt Doktor Úr! Az első adag AstraZeneca oltás után 2 héttel gyenge, napokig tartó fejfájás jelentkezett főként a tarkóm tájékán, illetve...
Axonlaesio
Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt egy évben rendszeresen zsibbadnak a végtagjaim, elsősorban a karjaim. Kisebb fokú bizonytalanságérzettel jár. A...
Alváshiány
Kedves Doktor Úr! Alváshiánnyal kapcsolatban lenne kérdésem, 6 napon keresztül azt csináltam, hogy egyik nap vagy semennyit, vagy nagyon minimális...