Mit jelent a vérkép

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy 5éve elvileg volt egy bal látóideggyulladásom, nemrégiben pedig a jobb szememre mondták ezt. Régen gerinc vizet vettek ez pozitív. Azt mondták SM-em van. Az MR ugyanazt mutatta mint 5évvel ezelőtt. Nem lettek újabb gócok.Most autoimmun panelt kért a doktornő, de szabadságon van most. Ez a két pozitív érték jelent valamit? AMA M2 AAT negativ ANA PCNA negativ Anti-RNP A negativ Anti-RNP C negativ Anti-U1-RNP 70 negativ Centromer AAT negativ ENA Jo-1 AAT negativ ENA Sm AAT negativ ENA Scl-70 AAT negativ ENA SS-A AAT negativ ENA SS-B AAT pozitiv (+) ENA SS-A Ro-52 AAT negativ Hiszton elleni AT negativ 0,0 - 20,0 Nukleoszoma elleni AT negativ PM-Scl AAT pozitiv (+) Riboszomális P protein elleni AT negativ 0,0 - 20,0 ds-DNA 7,1 IU/mL - 20,0 ENA Sm/RNP AAT negativ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza autoimmun panel témában

Kedves Kérdező!

Tudomásom szerint az SM igazolására specifikus panel nincsen.Kizárólag az autoimmunpanel értékei alapján az SM nem diagnosztizálható. A klinikai tünetek az elsődlegesek.A látóideggyulladást követően nem feltétlenül alakul ki az SM,csak az esetek kis százalékában.Miután az MRI vizsgálat is negatív,a legjobb, ha meg-nyugszik. Remélem,efelől a kezelőorvosa is hamarosan meg fogja nyugtatni.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. október 28., 18:28; Megválaszolva: 2020. október 29., 06:58
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?