• Vascularis laesiora?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Koponya sella MRI viszgálaton voltam, amiről az alábbi eredményt kaptam: Mindkét oldalon fronto-parietalisan a fehérállományban több 2-3 mm-es magasjelű góc látható a T2 méréseken. Mindkét oldali törzsdúcokban megfigyelhető néhány 2-5 mm-es magasjelű góc. Vélemény: a fehérállományi magas jelű gócok kisér betegségre, chr. vascularis laesiora utalnak. Még orvoshoz nem tudtam az eredményemmel elmenni, viszont kicsit aggódom, hogy ez micsoda? Sokat zsibbad a kezem, fáj a fejem és szédülök. Ez lehet ettől? Nagyon szépen köszönöm a választ! Üdvözlettel: H. Zsuzsa

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a krónikus vasculáris laesiók témában

        Kedves Kérdező! A panaszai és az MRI felvételen leírt apró gócok közt egyértelmeű összefüggés nincs.Utóbbi fennállhat tünetmentesen is.Az apró agyi erek elzáródásának mai ismereteink szerint pontosan nem ismerjük az okát, általában észrevétlenül zajlik.Elsősorban anyagcserezavar állhat a háttérben.Bizonyos kóros fehérjék felszaporodása okozhatja.Kisebb infractusok, magas vérnyomás,cukorbetegség,krónikus gyulladások jöhetnek okként szóba.Önnél is szükséges további rizikü faktorok keresése, s a személyes neurológiai vizsgálat is a továbblépéshez.Mindenképpen jó lenne betartani az egészséges életmód szabályait,ide tartozik a stresssz megfelelő kezelése is. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. szeptember 12., 09:33; Megválaszolva: 2020. szeptember 13., 05:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: