• Aggódás,memoria, szedules

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. 28éves két gyermekes anyuka vagyok. 170cm 60kg. Tavaly kezdődtek a panaszaim szédelgés,fejfájás voltam minden kivizsgáláson minden jó lett kivéve a koponya Mri :kulso es belso liquorter normalisan tag .az oldalkamrak szimetrikusak,kozepallasuak.a cranio-cervicalis atmenet szabalyos. A frontalis feherallomanyban jobb oldali tulsullyal max 2-4mm es jeldus gocok lathatoak flair es reszben T2 kepekben. Egyebutt az agyalomanyban koros jeladasu terulet nem abrazolodik. Az orrmelekuregek legtartoak. Velemeny:lacunaris infarctusok mk. Frontalis lebeny. Orvosom nem mond semmit mitől alakulhatot ki infarktus vernyomasom is rendben cukros sem vagyok . Memoriam nem a regi nehezen koncetralok folyamatos aggodas az eletem miotta a leletet meg kaptam. Hazi orvosom vervetelre kuldott:koleszterin : 5,4 Automata Neutrophil: 46,2 Mch:28 Automata eosinophil: 7,7 Ennyi elteres volt a nagy laboromban Hazi orvos szerint rendben. De panaszaim tovabbra is vannak Egesz napos szedelges koncentracios zavar gyengenek erzem magam stresszelek is. Apukam masfel eve ment el es azota tart ez az allapot. Nem tudom hova fordulhatnék. Milyen vizsgalatot javasol a koponya Mri utan?komoly betegsegre utal a lelet? ismetelni kellene az Mri-t? koszonom a valaszat.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a lacunáris infarctusok témában

        Kedves Kérdező! A koponya MRI megismétlésének nincs értelme. Inkább a hátteret kellene biztosan tisztázni.A lacunáris infarctusok leggyakrabban vérnyomáskiugrás szövődményei.Meg kellene vizsgálni, van e valamilyen genetikus eredetű véralvadászavara. A nayki erek UH vizsgálata, cardiológiai vizsgálat szintén javasolt.Hasonló esetekben gyakran semmilyen ok nem igazolható,ilyenkor mellékleletnek tekinthető, kezelést nem igényel. Az viszont ártalmas, ha folyamatosan emiatt aggódik.Mivel már a vizsgálat előtt is szorongásos panaszai voltak, ennek kezelésével kellene komolyan foglalkozni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. szeptember 08., 18:21; Megválaszolva: 2020. szeptember 10., 06:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: