• Ki foglalkozik POTS diagnózissal és hol végeznek HUTT tesztet Magyarországon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! CIDP-s beteg vagyok és legalább 6 éve nem tudom elhagyni az ágyat gyengeség miatt. Felálláskor extrém magas a pulzusom akár 180, fekvő helyzetben azonban akár 38. Felálláskor ájulás közeli állapotba kerülök, ugyanezt érzem lehajolás után és étkezés után is. Ehhez társul szédülés, látászavar, hányinger, elgyengülés, szinte bénulásos érzés a végtagokban, fejzúgás, légszomj, verejtékezés, mellkasi nyomás és erős szívverés. A vizeletemet nehezen tudom elengedni. A pulzusomat az okos órám rögzítette, illetve Holter. A vérnyomásom inkább alacsony. Jelenleg Ivabradin-t szedek az extrém pulzusomra, de nem tudom így sem ellátni magam, felkelni, minden ami állással és hajolással jár azonnal előidézi a fenti tüneteket a gyógyszer mellett is. Nem kapok további segítséget orvosomtól, nem tudott Posturális Ortosztatikus Tachycardia Syndroma kivizsgálásában segíteni. A kérdésem az lenne, hogy az országban bárhol, de elsősorban Budapesten kihez fordulhatnék. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a CIDP betegség témában

        Kedves Kérdező! Ön egy ismert autoimmun betegségben szenved, mely a kezelés ellenére teljesen nem gyógyult meg.A gyógyszerei arra utalnak, hogy megfelelő terápiában részesült, vagy részesül jelenleg is.Miden bizonnyal van kezelőorvosa, aki vizsgálta,jól ismeri magát, és a betegségét is.Azt gondolom,hogy ez a kollega tudna magának segíteni, ha ezzel egyetértene.A CIDP betegség mellett POTS betegség fennállása a diagnózisok kissé erőltetett szétválasztása, hiszen maga a CIDP is jár a szív és keringési rendszer autonom neuropathia tüneteivel.Önnél feltehetően ezek már maradványtünetek. Magyarországon, és Budapesten több kiváló neurológus dolgozik, aki foglalkozik különféle autoimmun,ritka betegségekkel.Pl. Jahn Ferenc Kórház,Uzsoki utcai Kórház,stb Ha saját orvosában elvesztette bizalmát, próbálkozhat más kollegákkal, természetesen úgy, hogy az előző vizsgálatok dokumentációt is rendelkezésükre bocsájtja.Minden csak személyes vizsgálat alapján lesz eredményes.Általában zavart okoz, ha a beteg önmagát diagnosztizálja, és ehhez keres megerősítő vizsgálatokat.A döntés mindig az orvos kezében kell legyen. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. augusztus 24., 21:59; Megválaszolva: 2020. október 07., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos