• Agyi ödéma - látótérkiesés probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, Három hete vettem észre, hogy nehezen megy az olvasás, el-eltűnnek a betük. A szemészeten megállapították, hogy látótérkiesésem van a bal alsó kvadránsban, ezért elküldtek MRI-re. Itt kiderült, hogy a jobb agyféltekében van egy kb 5 mm-es cavernoma, vérzés körülötte nem látszott, viszont egy másfél centis ödéma igen, az orvosok szerint ez nyomhatta a látóideget. Mivel nehezen műthető helyen van, további vizsgálatok kellenek majd, hogy mi történjen vele. Felírtak Dexamethasont(8mg/nap 1 hétig), ez állítólag eltávolítja az ödémát és a látásom is helyrejön. Ez nagyjából meg is valósult, helyreállt a látótér nagy része, viszont sajnos a középpont közelében még mindig van egy-két kisebb vakfolt, ami a hétköznapi tevékenységben, főleg olvasásnál nagyon zavaró. Kicsit aggódom, mert a gyógyszer elfogyott és egyelőre nem tapasztalok további javulást. Mi a véleménye, várható, hogy ez innen magától rendbejön, vagy esetleg lehet, hogy szükségem lenne még gyógyszerre?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a agyoedema témában

        Kedves Kérdező! Orvosa a gyógyszert egy hétig javasolta, nyilván erre meg volt az oka.Mint írja, további vizsgálatokat is terveznek, ezért kontroll vizsgálat céljából problémájával forduljon az Önt vizsgáló és a gyógyszert felíró orvosához.Eredeti panasza javult,ez mindenképpen bíztató jel.Aggodalmaskodása felesleges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. augusztus 19., 14:40; Megválaszolva: 2020. augusztus 20., 06:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: