Agyi ödéma - látótérkiesés probléma?

Tisztelt Doktornő, Három hete vettem észre, hogy nehezen megy az olvasás, el-eltűnnek a betük. A szemészeten megállapították, hogy látótérkiesésem van a bal alsó kvadránsban, ezért elküldtek MRI-re. Itt kiderült, hogy a jobb agyféltekében van egy kb 5 mm-es cavernoma, vérzés körülötte nem látszott, viszont egy másfél centis ödéma igen, az orvosok szerint ez nyomhatta a látóideget. Mivel nehezen műthető helyen van, további vizsgálatok kellenek majd, hogy mi történjen vele. Felírtak Dexamethasont (8mg/nap 1 hétig) , ez állítólag eltávolítja az ödémát és a látásom is helyrejön. Ez nagyjából meg is valósult, helyreállt a látótér nagy része, viszont sajnos a középpont közelében még mindig van egy-két kisebb vakfolt, ami a hétköznapi tevékenységben, főleg olvasásnál nagyon zavaró. Kicsit aggódom, mert a gyógyszer elfogyott és egyelőre nem tapasztalok további javulást. Mi a véleménye, várható, hogy ez innen magától rendbejön, vagy esetleg lehet, hogy szükségem lenne még gyógyszerre?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza agyoedema témában

Kedves Kérdező!

Orvosa a gyógyszert egy hétig javasolta, nyilván erre meg volt az oka.Mint írja, további vizsgálatokat is terveznek, ezért kontroll vizsgálat céljából problémájával forduljon az Önt vizsgáló és a gyógyszert felíró orvosához.Eredeti panasza javult,ez mindenképpen bíztató jel.Aggodalmaskodása felesleges.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. augusztus 19., 14:40; Megválaszolva: 2020. augusztus 20., 06:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...