• jelzavarok a fehérállományban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Fülzúgás miatt MR vizsgálatra került sor. A leletem kiértékelése csak később történik, addig is szeretném tudni, hogy esetemben lesz-e szükség vagy lehetőség neurológiai vagy más, (nem fül-orr-gégészeti) kezelésre, illetve a jelzett zavar milyen problémát jelent? "kétoldalt frontálisan a subcorticalis fehérállományban elszórtan néhány apró 2-4 mm-es T2-n és FLAIR-en jelgazdag körülírt eltérés látható." A vélemény szerint ezek a jelzavarok vs. mikrovascularis eredetűek. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! A leírt elváltozásoknak neurológiai szempontból a legtöbb esetben klinikai jelentősége nincsen.Általában ilyenkor javasolnak az orvosok agyi keringésjavító, vérhigító hatású gyógyszereket, a további kisér elzáródások megelőzésére. Nagy divat a keringésjavító infúzió is. A magam részéről jobban hiszek a kiegyensúlyozott, feszültégmentes, egészséges életmódban,táplálkozásban, ami sajnos, gyakran nehezebben elérhető, mint a Nootropil és társai. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. július 31., 13:00; Megválaszolva: 2020. augusztus 01., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: