• Beütöttem a fejem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! 2 nappal ezelőtt takarítás közben guggolásból felállva belevertem a fejem hátsó részét - bal oldalon, kicsit feljebb mint középtájon - a nyitott fa ablak tompa részébe. El nem ájultam, eszméletvesztésem nem volt, a látásom rendben volt, nem hánytam, nem zsibbadt le semmim, a beszéd és az írás is megy, vérnyomásom a szokásos. Próbáltam végezni neurológiai gyakorlatokat, csukott szemmel orr megérintése, csukott szemmel fél lábon állás, eljutás A-ból B-be, ezek is mind rendben voltak. Annak ellenére, hogy nagyon beütöttem a fejem, berezonált tőle a faházunk, a sérülés helyén nem látszik semmi, púpot nem érzek, és nem is fájdalmas érintésre, mégis azóta fáj a fejem feszítő jelleggel, szédelgek, kótyagos vagyok és rossz a közérzetem. Az általános feszítő jellegű fejfájás mellett helyileg a fejem tarkó tájékon fáj leginkább, olyan érzés, mintha betonból lenne és égne, nem tudom, hogy az ütés hatására meghúzódhattak -e esetleg az izmok, vagy nem is az izomrész fáj, de az bizonyos, hogy a vállaim és a nyakizmaim is nagyon kötöttek lettek az ütés és valószínűleg a trauma okozta idegeskedés hatására. Helyileg az arcüregeim is fájnak, van egy krónikus arcüreggyulladásom, ami néha fellángol és érzek tőle hasonló feszítő fej-arc-szemfájdalmat, lehetséges, hogy ez is közrejátszik, nem tudom, az ütés előtt nem éreztem. Nagyon félek, hogy agyrázkódást kaptam, esetleg vérömleny alakul ki az ütés hatására. A koronavírus miatt nem mertem orvoshoz menni, az ütés óta folyamatosan fekszem, sötétített szobában, sok vizet iszom és sokat alszom. A leírtak alapján Ön szerint lehetséges, hogy agyrázkódást kaptam? Normális, hogy 2 nap után is ilyen rosszul érzem magam? Egy esetleges vérömleny tünetei 2 nap elteltével ugye már megjelentek volna? A másik félelmem, hogy évek óta van egy diszkrét syrinx a nyaki gerincemben a 6-7-es szakaszon, ami tüneteket nem okoz, véletlenszerűen fedezték fel, és azóta MRI kontrollra járok vele évente, és nagyon félek, hogy az ütés hatására meg fog nőni. Bár az ütéskor a fejem és a nyakam is egy vonalban volt, nem elöl érte ütés a fejem, hogy ostorcsapásszerűen visszacsapódjon a nyakam, hanem hátul fent, távol a nyaki csigolyáimtól, mégis nagyon meg vagyok ijedve, hogy nehogy a syrinxnek is baja legyen a figyelmetlenségemtől. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel: C. Orsolya

        Dr. Fehér Gergely válasza a fejsérülés. fejfájás,, agyrázkódás témában

        Kedves Kérdező! Célszerű koponya CT vizsgálat elvégzése a panaszok jellege miatt a sérülés megnyugtató kizárására. Syrinxeltérés, illetve ennek rosszabbodása valószínűtlen a panaszok tükrében. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. július 20., 14:09; Megválaszolva: 2020. július 21., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: