• Mi állhat a háttérben? Mingrén kontra cluster roham.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép napot! Problémám a következő lenne, kb 13 éve van migrénes fejfájásom /orvos álltal felállított diagnózis/, hetente 3-4 rohammal, de van hogy mindennap fáj a fejem. 4 hónapja megcsináltattam egy ételintolerancia vizsgálatot, azóta kerülöm az allergéneket, előtte volt MR vizsgálat de egy kis orrsövény ferdülésen kívül semmi problémát nem mutatott. Kínzó fájdalom gyötör minden tüsszentés után, szédülök, nem tudok megállni a lábamon annyira hasító fájdalmat érzek a fejemben, és kb 2 hónapja kezdődött az igazi szenvedés, ha felállok hasít a fejembe a fájdalom, tüsszentés után és fejfájás közben is nagyon fáj, égő - ugráló érzés van a bal szememben, ilyenkor napokig fáj az arcom is, mindig csak a bal oldalon jelentkezik a probléma. Azt hiszem már soha nem élhetek rendes életet, a fejfájásaim/rohamaim miatt dolgozni is nehéz.. Vérnyomás: normális, vérvételen minimális gyulladás mutatható ki. Köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A leírt fájdalom nem utal migrénre.A tünetek egy része mögött allergiás eredetű,bal oldali krónikus melléküreg gyulladás állhat.A mindennapos fájdalom tensiós fejfájásra utal, melynek hátterében lelki problémák lehetségesek.A kétféle fejfájás szövődhet is egymással.Ez a betegség kezelhető.Nem gondolkozhat úgy, hogy már soha nem élhet rendes életet, mert ez nem igaz. Központi idgerendszeri elváltozás,-tekintettel a negatív MRI-re,-biztosan nincsen. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. június 23., 14:39; Megválaszolva: 2020. június 27., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: