• agyi laesio

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Lányom 14 éves és nemrég agyi MR vizsgálaton vett részt. A diagnózisban a következő szerepel:subcorticalisan frontalisan mko.egy-két apró kóros jelű laesio látható,melyek vascularis eredtűek.Kontrasztanyag adása után kóros körülírt halmozás nem jött létre. Jellegtelen apró parenchyma laesiok. A mastoid területen gyulladásos jel nem látható, sem térfoglalás, sem demyelinisations folyamatra utaló laesio nem igazolható. A kérdésem, hogy pontosan mit jelent pontosan ez a diagnózis, mitől alakult ki és lehet-e valamilyen következménye, illetve van-e valamilyen teendő ezzel kapcsolatban, kell-e valamire vigyáznunk? Köszönöm

        Dr. Kerekes Éva válasza a kóros jelű laesio az MR-n témában

        Tisztelt Érdeklődő! A jellegtelen parenchyma leasiok azt jelentik, hogy az agy állományában apró jeldenzitás-eltérések láthatóak, melyeknek NINCS klinikai jelentésük. Ez igen gyakori jelenség, és általában nem tisztázható, hogy mi idézte elő és nincs következménye, és nem kell aggódni. Az MR-lelettel az a teendő, hogy meg kell mutatni annak a neurológusnak, aki kérte a vizsgálatot. Ő a panaszok és tünetek alapján eldönti, hogy mi a teendő.


        Kérdés: 2020. június 10., 16:49; Megválaszolva: 2020. június 20., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: