• Alvás közbeni mozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Pár napja éjjel a fiamnál (17 év) furcsa mozgást tapasztaltam olyan volt mint aki rázza rángatja a kezét (a teste többi része nem mozgott) ami a mellkasán pihent nagyon megijedtem szóltam neki ő egyből reagált, de nem emlékezett semmilyen rossz álomra vajon ez normális amolyan akaratlan éjjeli mozgás vagy esetleg epilepszia? Régebben jártunk neurológusnál más okból akkor készült EEG minden eredmény negatív, de én aggodom (iszonyúan tartok az epilepsziás rohamtól) pedig amúgy minden rendben vele normális tinédzser soha nem volt semmilyen epilepsziás rosszulléte,még a családunkba se fordult elő soha, bár sokat játszik internetes játékokkal aminek talán ez a hatása az idegrendszerére? Köszönöm válaszát üdvözlettel Jné

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján azt gondolom, hogy agodalmaskodása felesleges.Éjszaka az alvás bizonyos periodusai közben lehetséges mozgás,ez nem kóros.Nem írta meg, milyen okból vizsgálták a fiát neurológián, de szerencsére, betegséget nem találtak.Érthetetlen, hogy miért "tart epilepsziás rohamtól".Hogyan jut ez a gondolat az eszébe?Talán vannak előző rossz emlékei,rossz tapasztalatai?Az internetes játékok milyenségét és mennyiségét egyaránt kontrollálni kellene, mert az igaz, hogy ártalmas lehet a gyermek fejlődésére, provokálhat bizonyos rosszulléteket is. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. május 10., 15:57; Megválaszolva: 2020. május 13., 05:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.