• Zsibbadó fül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! 3 éve császármetszéssel szültem, rá 2 hétre mvt-t diagnosztizáltak a bal vádlimban, amit aztán kisért egy kis pánikbetegség is. Azóta sokat sportolok, a pánik csak elvétve, enyhén, rövid ideig jelentkezik. Viszont szinte azóta van egy olyan panaszom, hogy néha(van hogy napokig nem, aztán egy nap többször) egy pillanatra úgy érzem, hogy lezsibbad a két fülem közötti terület, tompaságot érzek ott majd fülzúgás, egy kis fejkörzés vagy egyszerűen más irányba nézek és elmúlik. A legutóbbi pár viszont hosszabb ideig tartott, egyik futás közben jött, a most utolsónál meg pár percig zsibbadtnak, érzéketlennek éreztem a jobb fülem és több mint negyed órán át erősebb fülzúgásom volt és nem tudtam fejkörzéssel elmúlasztani. Ezt most megelőzte egy elhúnytról egy történet amit nem gondoltam, hogy megrázott volna, mem ismerem. De ált. akkor is jelentkeznek ezek a panaszok, ha nincs semmi negatív hatás. Vajon ez is csak egy pánik tünet? Az én klasszikus tünetem a nehézlégzés volt, de már kb 2éve nem volt. Pulzusom amúgy az órám szerint 53 volt, szóval nem stresszeltem szét magam. Köszönöm a válaszukat előre is! :)

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Szorongó tipusú egyének sokszor küzdenek kisebb nagyobb szokatlan, kellemetlen testi érzésféleségekkel.Ezek közül a leggyakoribb a múló jellegű zsibbadás.Ahogy jön, úgy múlik is. Nem kiséri egyéb tünet, az érintettek végzik tovább a nem kis terheléssel járó feladataikat. Ön is sportol, éli az életét,minden nap bizonyítja,hogy egészséges.Önbizalom és egészségtudat, ami hiányzik.Panaszait konkrétan a nyak és tarkóizmok befeszülése okozza, mely sressz esetén gyakori jelenség.Lazítani kéne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. május 06., 11:45; Megválaszolva: 2020. május 09., 06:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.