Alvászavar, szorongás, végtag zsibbadás

Tisztelt Doktornő! Elégge szorongó és hipochonder típús vagyok, szokszor túlaggodom a dolgokat, apró tünetek/panaszok kapcsán is a legrosszabbra gondolok, keresgélek napokat az interneten a tüneteim után. Egy hete körülbelül minden este hajnali 3 óra körül arra ébredek, hogy zsibbad a jobb vádlim. Reggelente pedig úgy érzem mikor felkelek mintha "elfeküdtem" volna a jobb karom és lábam, nem zsibbadáshoz hasonlít, inkább olyan érzés mintha nem érezném a karom és a lábam. Más tünetem nincs. A tünetek megjelenése óta magnéziumot és vasat kezdtem el szedni. Ön szerint csak a szorongásnak tudható be ez a mindennapos panasz vagy valami komolyabb dolog állhat a háttérben? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

Kedves Kérdező! Egyre gyakoribb, főleg fiatalok körében,hogy jelentéktelen testi érzéseiket felnagyítva az interneten kutatnak diagnózisok, betegségek után.Többnyire találnak is valamit, ami csak fokozza a szorongásokat.Önnél ez a tipikus probléma áll fenn.Ezeket az érzéseket soha nem kíséri teljesítményzavar, az érintettek ugyanúgy élik mindennapjaikat, tanulnak, dolgoznak,csak eközben a túlzott aggodalmaskodás, szorongás keseríti meg életüket.Ilyenkor a pszichés zavart kell kezelni. Természetesen ebben az esetben is szükséges a személyes konzultáció, először a háziorvosával. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. április 14., 09:47; Megválaszolva: 2020. április 16., 06:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés