SM gyanú

Tisztelt Doktornő! Tavaly bal oldali zsibbadással(kar,láb,törzs) kerültem kórházba. Koponya Mri vizsgálaton 2 fehérállományi léziót találtak, a nyak és gerinc Mri-n negatív. Agyvíz és immun vérvizsgálat(anti-MOG, anti-AQP4) negatív, VEP vizsgálat negatív. Szeroid kúra nem hozott javulást az állapotomban.Igazából a kérdésem az lenne,hogy a koponya MR-en látható két góc lehet-e mástól is vagy ez mindenképpen SM lesz,csak várjam amíg több tünetem lesz? Diagnózisom még nincs,csak félelemben élek azóta,hogy mikor mondják ki. A zsibbadás a mai napig megvan,hol jobban,hol kevésbé,terhelésre fokozódik. Emellett nagyon szorongó vagyok, 10éve már kezeltek pánikbetegséggel,akkor rendbe jöttem, gyógyszert nem szedek. Köszönettel,egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a SM gyanu témában

Kedves Kérdező ! Leveléből kiderül, hogy neurológiai szempontból csak MRI lelete van, de diagnózisa nincs.A többi vizsgálat nem igazolja az SM betegséget, tehát az nincs.Nem tudom, mi szükség volt a szteroid kúrára,"lövés a sötétben". Sajnos,attól tartok, a szorongásos betegsége ismét aktivizálódott.Az önmagában zsibbadásos panaszok, melyeket nem kísérnek objektív egyéb tünetek,döntő többségében pszihés eredetűek.Az Ön betegsége nem az SM, hanem az attól való félelem.Ideje lenne ilyen irányban keresni a gyógyulást. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. április 12., 15:43; Megválaszolva: 2020. április 15., 06:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés