• Memoria, szedules

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm.Dr nő 27 éves vagyok. Széduléses rosszul létteim miatt koponya mr Nativ vizsgalaton voltam. Az eredményről szeretnék tàjékoztatàt A kulso es belso liquorter normalisan tag .az oldalkamrak szimetrikusak,kozepallasuak.a cranio-cervicalis atmenet szabalyos. A frontalis feherallomanyban jobb oldali tulsullyal max 2-4mm es jeldus gocok lathatoak flair es reszben T2 kepekben. Egyebutt az agyalomanyban koros jeladasu terulet nem abrazolodik. Az orrmelekuregek legtartoak. Velemeny:lacunaris infarctusok mk. Frontalis lebeneny. Mostanaban memoria gondjaim vannak. Neha a fejem faj a jobb oldalon. Eleg Stresszes eletet elek. Olvastam az interneten,hogy ez lehet Casadil szindroma. Elege megvagyok ilyedve. Az lenne a kerdesem kellene tovabbi vizsgalatokat vegeztetni? Vernyomasom tudtommal rendben cukor beteg sem vagyok.Varom valaszat 2gyermek anyukaja. Koszonom.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! Nyilván olvasott a Casadil szindromáról,és bár bizonyos értelemben van némi hasonlóság az Ön lelete és az említett súlyos betegség között, de ijedtségre semmi oka nincsen. Az MRI vizsálat által leírt apró fehérállományi gócok észrevétlenül, klinikai tünetek nélkül alakulhattak ki, valamikor, esetleg a szülés idején,pontosan nem tudjuk meghatározni.Veleszületett eltérés is lehet.Az említett szindromát csak orvos állapíthatja meg, visszatérő, tünetekkel járó,progrediáló stroke esetén.Enyhe szédülés, egy-egy fejfájás miatt fiatal emberek saját elhatározásból elvégeztetik ezt a vizsgálatot, aztán, ha nem teljesen negatív,tanácstalanná válnak.További vizsgálatként a nyaki erek Doppler vizsgálatát, labor vizsgálatokat javasolok.A stressz kezelése, és kerülése mindenképpen alapvető,ez okozhat dekoncentráltságot, memória zavart is. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. április 04., 16:26; Megválaszolva: 2020. április 07., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: