• Lelet kiértékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Egy ideje a jobb fülemben suhogást érzek, kicsit olyan, mint a szívdobogás, nagyon zavaró. Fül-orr gégészeten voltam, kicsit gyulladt dobhártya, használjak orrspray-t. Ma volt mr vizsgálaton, a következő az eredmény, kérem, írja meg, mit gondol, van-e bármi, ami miatt aggódnom kellene, vagy rendben van az eredmény. Más panaszom nincsen. Középvonali, szimmetrikus kamrarendszer. A külsõ és belsõ liquorterek normális tágasságúak. Az agyállományban kórjelzõ értékû jeleltérés nem látható. A diffúziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. Az SWI sorozaton vérzésre jellemzõ jelmentes terület nem azonosítható. Az intracranialis MRA felvételeken szignifikans stenosis, aneurysma nem ábrázolódott. A jobb arteria vertebralis gracilis, proximalis fele nem azonosítható, variációt mutat. A bal arteria vertebralis a domináns, elongált, a nyúltvelõt bal oldalon ventralisan modellálja. A venas sinusok érdemi jeleltérés nélkül. A cranio-cervicalis átmenet szabályos. A melléküregek és pyramis csontok légtartóak. Bal oldalon a rostasejtek területén kisfokú nyálkahártya duzzanat ábrázolódott Vélemény: -------- A vizsgálat pathológiás állományi eltérést nem igazolt. Elongált, a nyúltvelõt modelláló bal a. vertebralis. Ethmoiditis grad. min. Köszönöm szépen!!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a agyi ér kompressziós szindróma témában

        Kedves Kérdező! A leírt panasza a vizsgálat alapján a hátsó agyféltekét ellátó erek elváltozásával van összefüggésben.Ez veleszületett rendellenesség.Kérdéses, hogy idegsebészeti beavatkozással gyógyítható lenne, így valószínűleg csak tüneti gyógyszeres kezelés lehetséges.Mindenesetre érdemes konzultálni egy agyi érsebészet terén jártas szakemberrel. Minden jót kívánok. üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. április 03., 18:53; Megválaszolva: 2020. április 04., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: