EEG eredmény

Kedves Doktornő! Az EEG eredményemmel kapcsolatban,szeretnék kérdezni.A vírus miatt elég zavaros a jelenlegi helyzetem. Készült egy EEG ,amit kiértékelt egy doktor úr ,akihez szerettem volna menni is ,de sajnálatosan a korára való tekintettel jelen helyzetben nem tudott fogadni.Majd sikerült, ahhoz a doktornőhöz kerülnöm,aki családon belül már foglalkozott beteggel ,mivel édesapám,annak testvére és a felmenők között is van,volt epilepsziás és mas agyikeringési zavaros is. Eközben kiderült, hogy mivel más megyében vagyunk sajnálatosan nem mehetek hozza. Így csak telefonon értékezünk. (ezért is nagyon hálás vagyok) Az eredeti eredményemről kérdeznek,ahol az orvos nem tudta a családi állapotot. A diagnózis egyéb átmeneti agyi ischaemias attakok és rokon syndromak,markáns reakció fotóstimulációra. Ez mit is jelenthet? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza EEG témában

Kedves Kérdező!

Sajnos, EEG leletet nem látok a levelében.A diagnózis nem tudom, milyen alapon lett megállapítva.

Átmeneti agyi kerngészavrnak nincsenek EEG jelei.

Fotostimuláció hatására kialakulhat epilepsziás jellegű bioelektromos működészavar, de ezt sem írja le pontosan. Epilepszia betegségben is az esetleges klinikai roham leírása a döntő, az EEG ezt csak megerősíti.

Ha megírja, hogy milyen panaszok miatt történt az EEG és bemásolja a teljes leletet, akkor többet tudok segíteni.Legjobb lenne,ha megvárná a konzultációs lehetőséget olyan orvossal, akinek az epilepszia betegség kezelésében gyakorlata van.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. március 30., 13:44 ;Megválaszolva: 2020. április 01., 06:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
Lelet értelmezés
Érdekelne az EEG eredményem veleménye. Fotóra meredek hullámtoöbblet jelenik meg a hátsó scalak felett,Spec.irratív mechanizmus nem ábrázolódott.
Lelet
Tisztelt Doktornő! Az alábbi EEG leletet kaptam. 10-12 cps alfa háttértev. foly. beta kev. Frontálisan alacsony szapora el. aktivitás. Szemnyitás...
EEG, MRI Kontroll eredmények.
Tisztelt Doktornő! Két éve egy Herpes Simplex vírus következtében agyvelőgyulladást kaptam. Lebénult a bal oldalam illetve a bal perifériás...
EEG eredmény
Kedves Dr.nő! Azzal a problémával fordulok Önökhöz hogy van egy 1éves kislányom, akinél észleltem 5hónapos korban, hogy a bal oldalra bólintja a...