• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi EEG leletet kaptam. 10-12 cps alfa háttértev. foly. beta kev. Frontálisan alacsony szapora el. aktivitás. Szemnyitás deszinkronizál. Hv alatt bal oldalon fronto-centrálisan ill. centro-parietálisan teta potenciálok ill. 1-1 singularis meredek potenciál is megfigyelhető. Máshol bal oldali középső temporális régióban teta sorozat mutatkozik. Ez mit jelent pontosan? Köszönöm.

        Dr. Kerekes Éva válasza a EEG témában

        Tisztelt Érdeklődő! Ez azt jelenti, hogy az agy egy körülírt részén az elektromos tevékenység az EEg végzésének pillanatában lassúbb volt a többi területhez képest. Hogy ennek van-e klinikai jelentősége,azt csak a kezelő neurológusa tudja megmagyarázni. Gyógyulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 12., 19:34; Megválaszolva: 2019. május 15., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: