• Szédülés mozgó tárgyak elmosódása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr ! Nagyjából 3-4 hónapja érzékeltem a tüneteim ez amik következők: Általában sötétedéskor a legintenzívebb illetve komolyabb fizikai munkavégzés után a szédülés ami inkább mozgás kordinációs zavar (kicsit nehezebben mozgok) nehezebben tudom elhelyezni térben a tárgyakat de nehéz leírni ezt az érzést. A mozgó tárgyak kisebb “csíkot” húznak maguk után ennek a “csiknak” az intenzitása függ attól hogy az adott tárgy mekkora fényt bocsájt ki. Tehát ha a kezemet mozgatom annál a mozgásnál épp hogy észreveszem ezt a dolgot de a telefonomnál ez a csík 20-30cm nagyságú is lehet és akar 1-2 másodpercig is követheti az eredeti mozgást. Tehát a tárgyak sziluettje lassabban ugyan azt a mozgást végzi. Rengeteget fáj a fejem, majdnem napi rendszerességgel. Inkább szorító két oldalról nyomó érzés mintha egy szoros pánt lenne a fejem körül. Nagy csendben érzékelem csak és néha figyelnem is kell rá hogy halljam de egy apró kis konstans folyamatos sípoló hangot hallok ami állandó. Tartok a betegségektől hajlamos vagyok beképzelni dolgokat (mondhatni hipohonder vagyok.) Ezért amikor ezek a tünet együttesek fellépnek kétségbe esek ami nem segít az állapotomon. A tuneteimmel voltam már kardiológusnál Echo EKG és 24 órás vérnyomás vizsgálaton. Az EKG és az Echo vizsgálat alatt nem találtak semmit viszont egy kisebb hipertóniát állapítottak meg (a vérnyomásom határértéken áll szinte allándosulva) 140-145 a vérnyomásom. Enyhe gyógyszeres kezelést kapok. Mindezt a nem megfelelő életmóddal indokolták. A fulcsenges és a szédülés miatt fül orr gegesznél is jártam. Ahol a hallásom és a halló járatom is makulátlannak minősül. Távol látó vagyok -1,5 kontakt lencsét használók (a látás zavar lencsével és anélkül is fent áll) Szemészeten is jártam ahol a szemtengely vizsgálaton megállapították hogy minden rendben a szemnyomás és minden egyéb értek. Milyen betegségek okozhatják ezeket a tüneteket ?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Levelében leírja az észlelt tüneteket, de ugyanakkor választ is ad rá. Egyrészt , mint írja, intenzív,nehéz fizikai munkát végez. Másrészt hajlamos a hypochondriára.Nem utolsósorban egy Önt vizsgáló orvos megállapította, hogy a magas vérnyomása a helytelen életmód következménye.A hajpánt szerű, szorító fejfájást az esetek többségében szintén pszichés zavar okozza. Elsősorban a fenti problémák kezelésére lenne szükség. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. március 17., 01:40; Megválaszolva: 2020. március 20., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: