• Plinearis cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Zsuzsanna! Fülzúgás miatt fordultam neurológushoz,(32 éves nő vagyok),aki elküldött koponya mri-mra-ra (kontrasztanyag nélküli volt a vizsgálat). Néha a fejem fáj,általában időjárás miatt vagy stresszesebb napok alatt. A leleten minden mondatban az szerepel,hogy "nem kóros" vagy "rendben". Egyik mondat így szól: a két orbita,sella,pinealis (5mm-es pinealis cysta,nem kóros) és pontocerbellaris régió és a Cc átmenet kóros eltérést nem mutat. Vélemény: kóros intracranialis eltérés nem igazolódott. Kérdéseim: mi az az 5mmes cysta,mit jelent ez,el kell-e távolítani? Veszélyezteti-e az egészségemet? További vizsgálatok javasoltak-e ha igen milyenek? Nyomon kell-e követni? Okozhat-e ez bármit nálam? Kérem írja le ezeket nekem,aggódom! Köszönettel!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező ! A tobozmirigy területén lévő cysta kis fejlődési variáció.Klinikai jelentsége nincs.Nem daganat,a legritkább esetben nő, ezért követni sem kell.Aggodalmaskodása felesleges, sőt káros. Nyugodjon meg.Az MRI vizsgálat jelenleg a legmagasabb szintű vizsgálat, amit neurológiai panasz esetén végezni lehet.Nem kóros, minden rendben. Megjegyzem MRA (angiographia) esetén kontrasztanyag adása szükséges, azért Önnélsima MRI vizsgálat történhetett. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. február 28., 14:36; Megválaszolva: 2020. február 29., 06:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: