• Epilepszia - Étvágytalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Bátyám (29) születése óta epilepsziás betegségben szenved, illetve középszintű értelmi sérült. Korábban változó volt a rohamainak aránya, volt hogy 2 havonta, volt hogy 5 havonta 1 roham. Az étvágya is mindíg váltogó volt, de sosem volt még olyan, hogy semmit nem evett. Egy héttel ezelőtt gyógyszerbeállítás volt, a gyógyszer, amit évek óta szedett, most megvonták tőle, mert elvette a nátriumot a szervezettől, így rohamokat idézett elő a hiánya. Most, hogy a gyógyszerleépítés folyamatban van, ezért a rohamok újra gyakoriak lettek. Ezzel tisztában is voltunk, a neurológus doktorúr felvilágosított korábban, viszont az lenne a kérdésem Önhöz, hogy a az étvágytalanság és az étel teljes elutasítása milyen szerepet játszhat ebben a dologban? Azóta, mióta ez a helyzet kialakult, szegénykém alig eszik, korábban sem evett sokat, de most szinte semmit és őszintén szólva ez aggaszt minket a leginkább. Válaszát előre is megköszönöm! Tisztelettel - Bence

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Nehéz erre a kérdésre pontos választ adni, hiszen a beteget nem ismerem.Mint írja, azelőtt sem evett sokat. A Briviact nevű gyógyszer hatóanyaga még bevezetés alatt áll, fokozottan vizsgálják a hatását és mellékhatásait is.Amennyiben az étvágytalanság aggasztó mértékű,akkor jelenteni kell a kezelőorvosának,mint lehetséges gyógyszer mellékhatást.Az orvosnak szintén jelentési kötelezettsége van a gyógyszerszedés alatt jelentkező, mellékhatásnak tartható problémákról.Türelem, és a kezelő orvossal folytatott,bizalomra épülő együttműködés az Önök esetében elengedhetetlen.Kritikus esetben számtalan egyéb epilepszia gyógyszer áll rendelkezésre. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. február 27., 11:41; Megválaszolva: 2020. február 29., 06:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: