• MR kiértékelés. Fehérállomány gócok.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt orvosok! Két hete folyamatos szédülést érzek, ami hirtelen erős intenzitású vertigoval kezdődött. Ringatózás érzés fent maradt. Az ideggyogyaszom koponya MR-t javasolt, melynek eredménye a következő: A kamrarendszer a középvonalban helyezkedik el, norm.tágasságú, szimmetrikus. A IV. kamra a helyén van, normális tágasságú.Kisagy híd szöglet szabad, cranio- cervicalis átmenet ép. Az agytörzsben, cerebellumban határozott, kóros körülírt jeleltérés nem látható. Supratentorialisan mindkét oldalon, az oldalkamrák környezetében apró, illetve a cella media hátsó szarva mellett egy nagyobb, 5mm-es fehérállományi góc látható, mely morfológiája, illetve elhelyezkedése szerint nem utal egyértelműen demyelinisatios kórképre. Vascularis eredet nem kizárható. A beteg korát figyelembe véve ez irányú további kivizsgálás javasolt. Diffúziós zavar nem igazolható. Basalis erekben megtartott signal void. A külső liquorterek norm. tágasságúak. Vélemény: fehérállományi gócok supratentorialisan. Próbáltam utána olvasni, hogy akkor ez most lehet- e agydaganat? De nem tudtam megnyugtatni magam. Nagyon kérem, segítsen értelmezni a leletet. Félek nagyon az agydaganattol. :( Mély tisztelettel: Nikolett

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! A fehérállományban látható apró gócok eredete egyértelműen nem mondható meg.A szédüléses rosszulléttel való összefüggés is kérdéses. A legvalószínűbb az agyi kiserek betegsége, esetleg gyulladásos eredet, de pontosabban ezt a későbbi vizsgálatok, a klinikai tünetek döntik el. Egy biztos, hogy nem agydaganat. A neurológusa majd eldönti, hogyan szeretne tovább lépni a gyógyulása érdekben. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. február 12., 23:15; Megválaszolva: 2020. február 14., 06:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: