• Hyperintenz góc

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy fertőző betegség során alakult ki nálam sinus trombózis, ami azóta megszűnt, viszont már az első mri vizsgálatomban az áll, hogy a jobb pallidumban egy kb 4mm-es halvány t2 hyperintenz góc látható, kontrasztanyag halmozása nem látható. Azóta kettőször voltam mri-n, egyszer még kórházban, utána pedig privátban, amire azért került sor, mert szűnni nem akaró fejfájásom van. Reggelente egyálatán nem szoktam érezni, csak utána pár órával, akkor sem folyamatosan, hanem néha szúró tompa érzés, de mostanában leginkáb felállás után, nem közvetlenül, hanem rá pár másodpercre lüktető, vagy feszítő érzés. Nem tudom ez a stressznek tudható be, vagy másnak. Ha elmegyek sétálni, vagy valamit csinálok akkor megszűnik a fájdalom. Legutóbbi privát mri kiértékelésében ez áll: korábbi vizsgálatban is említett, a jobb pallidumban egy kb 4mm-es T2 és Flair képeken igen bizonytalan hyperintenz góc látható. Az első vizsgálat óta nem volt kontrasztanyag. Nagyon sokat aggódom agydaganat miatt, el kellenne mennem ismételten kontrasztos mri-re, vagy megnyugodhatok, és betudhatom ezt a furcsa fejfájást a stressznek? (Már 2 hónapja tart) A kórházban gyógyultnak tekintettek, nem foglalkoztak azzal az elváltozásasal, de mégsem tudok megnyugodni. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a sinus thrombosis témában

        Kedves Kérdező! Azt gondolom, a kórházban helyesen tették, hogy a leírt elváltozásnak nem tulajdonítottak jelentőséget.Jó hír, hogy a sinus thrombózisból sikerült meggyógyulnia.Az agydaganat miatti aggodalmaskodás értelmetlen, és sok kellemetlen tünetet okozhat. Ezzel most ne terhelje magát feleslegesen, van elég stressz ezen túl is a világban,amit kezelni kell. Minden jót kívánok. üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. január 30., 00:41; Megválaszolva: 2020. február 04., 11:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: