• Elegendo a vizsgalat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Forvos Ur! Koszonom valaszait. Elmentem egy magan neurologiai szakrendelesre (als tol valo rettegesem miatt). O fizikalisan megvizsgalt, de nem velemenyezett korosat. Javasolt egy ENG vizsgalatot mind a 4 vegtagomra, a megnyugtatasom miatt. 2 kerdesme lenne: -ENG vel teljes bizonyossaggal kizarhato az ALS diagnozisa? -illetve ha nem, es szukseges EMG, akkor az a vizsgalat ugyanazzal a keszulekkel tortenik? Vagyis azt is megtudom ott csinaltatni, ugyanaz a keszulek masik programja az EMG? Valaszat ismetelten koszonom

        Dr. Fehér Gergely válasza a EMG témában

        Kedves Kérdező! Az ENG/EMG egy speciális készülék, mely izom- illetve idesérülések/eltérések kimutatására alkalmas, mással nem pótolható. Mind ideg (ENG), mind izomaktivitás (EMG) nyerhető ugyanazon vizsgálat alatt. ALS kizárására és igazolására tökéletes eszköz. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. január 05., 18:59; Megválaszolva: 2020. január 06., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: