• Helyre jön-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 4nappal ezelőtt kaptam volna egy értelmetlen branül áthelyezést a bal könyökhajlati vénámból a jobb alkaromba. A bizonytalan nővér, szemüvegbe, félhomályban, úgy döntött, hogy a hüvelyk újjam vonalába az alkaromba szúrja a tűt. Szúrás közben mondta nekem, hogy jó vastag a bőröm, mert sokáig kell szúrni. Ekkor hirtelen a mutató újjam elzsibbat, illetve egy erős fájdalmat is éreztem. Erre a nővér megijedt majd azt mondta ha ennyire nem bírom, akkor maradjon még a régi arra az utolsó beadásra. Azóta ha forgatom a csuklómat, mindíg elzsibbad az újjam. Mit tehetek? El fog múlni? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a idegsérülés témában

        Kedves Kérdező ! A bőr alatt tapintható véna az említett területen semmiképpen nem járhat nagyobb kézfejet, újjakat ellátó ideg sérülésével.Nem kivételes eset, hogy a könnyebb intravénás injekció, vagy vérvétel céljából nem könyökhajlati vénát szúrunk meg, hanem alkar, vagy adott esetben a kézfejen futó ereket. Aggódnia nem kell, a zsibbadás el fog múlni.Segítse elő a javulást tornáztatással, dörzsöléssel,hogy a keringés helyreálljon. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. december 05., 00:17; Megválaszolva: 2019. december 12., 07:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: