• Epilepsziára történő vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Fél évvel ezelőtt volt egy epilepszia rohamom,a munkahelyről vittek a kórházba.Neurologia vizsgálat normális eredményt mutatott, viszont a háziorvos Tegretol CR 200 mg gyógyszert írt föl. A roham előtt szedtem nyugtatót Frontint és hirtelen abbahagytam a szedését. Másnap történt ez az epilepsziának mondott roham.1 hónappal ezelőtt elájultam és bevertem a fejem,amit össze is varrtak, kórházba szállítást követően 158/96 Hgmm,P:94/min mértek. Epilepsziának tünete nem volt, kollégák elmondása alapján sem, viszont a kórházban megtalálták a táskámban az előbb említett epilepsziára fölírt gyógyszert és szintén azt állapítottak meg. Semmiféle gyógyszert nem kaptam sem infúziót,hanem annyit mondtak, hogy vegyem be a saját gyógyszerem és 6 órára bent tartanak megfigyelésre. Éjszaka haza is engedtek. Itt is előző nap hagytam abba a nyugtatót és a baleset napján már nem vettem be.A háziorvos bevonta a jogosítványom, epilepszia miatt,viszont még vizsgálatok folyamatban voltak. Ideggyógyász mindent normálisnak mondott,EEG vizsgálat eredménye pedig: Polymorph, kevert spontán ébrenléti tevékenység.Szemnyitáskor alpha gátlás. FS alatt változás nincs. Hv alatt és után diffúzan láthatók meredek potenciálok. Féltekei asymmetria nincs. Vélemény: Megtartott háttértevékenység. Diffúz paroxizmalis jelek. Mit jelent ez számomra? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Kerekes Éva válasza a epilepszia témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az EEG leleten leírtak tükrözik azt a hajlamát, hogy egy-egy provokáló tényezőre (gyógyszermegvonás) epilepsziás jellegű rohammal reagáljon. Hogy mit dönt majd a neurológusa és háziorvosa, azt nem tudhatom. Magára valamit adó, epilepsziában jártas neurológus maga leletezi ki a betege EEG felvételét, mert felelősségteljes döntést ilyen súlyos kérdésben (epilepsziás-e a páciens, vezethet-e autót, dolgozhat-e bárhol) csak akkor hozható, ha az adott neurológus maga nézi meg a betege felvételét, és nem más által leírtakra alapoz. Viszont azt tudom, hogy az Ön számára mi a helyes- kérjen beutalót és időpontot Epilepszia szakrendelésre (az Epilepszia.hu weboldalon a Hová forduljak rovat alatt térképen megtalálhatja az Önhöz közel esőt). Ott olyan szakember vizsgálja majd ki, aki ért az epilepsziához, és felelősségteljes döntés hoz ezekben a kérdésekben. A vizsgálathoz nélkülözhetlen a rosszullét szemtanújának az elérhetősége (telefonon fel szoktuk hívni a szamtanút és kikérdezzük, mert minden egyéb beszámoló, beleértve a mentősök által elmondattak, nem megbízható), és vinni kell a többi előző leletet is. Gyógyulást kívánok .


        Kérdés: 2019. november 12., 13:26; Megválaszolva: 2019. november 18., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.