• MR vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt 3 hétben bell féle arcbénulással kezelnek. Az MR vizsgálat is készült. Segítségét szeretném kérni abban, hogy Ön mit lát a leletem alapján. Van e valamilyen nagyobb probléma, illetve az említett észrevételek az arc-idegbénulásnak hatására alakultak ki? Kérem segítésen, hogy pontosan mit is jelent. Az alábbit írták a leletben: Normál tágságú küldő és belső liquorterek, középállású kamrarendszer. Mindkét frontális lebenyben több, a paritalis és occipitalis lebenyekben kevesebb A post. Prietalis és occipitalis lebenyekben kevesebb 2-től a 5mm átmérőjű subcorticalis jelintenzív gócok. Mindkét thalamusban egy-egy 3mm-es góc figyelhető meg. A corpus callosum-ban agytörzsben és a kisagy féltekében góc nem látható. A gócok vetületében diffúziós zavar látható. Más eltérés, vérnyomok az agy állományában nem ábrázolódtak, Pontocerebellaris cistermák, és 7-es 8-as agyidegek, labyrinthok cochleák eltérést nem mutatnak. A nagy agyi artériákban normál keringési viszonyok, kóros érképlet nem ábrázolódott. A hípophysis eltérést nem mutat. A kisagyi tonsillák a foramen magnum síkjában, liquorkeringési zavar nem ábrázolódott. Radiológiai vélemény: Jelintenzít foltok a nagyagyféltekében subcorticalisan és thalamusokban. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Tisztelettel!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Faciális paresis témában

        Kedves Kérdező! Az Ön életkorában az MRI vizsgálattal mindkét oldali fehérállományban kimutatott gócos elváltozás valóban kórosnak minősíthető. Emiatt alaposabb neurológiai kivizsgálásra van szüksége.Elsősorban sclerosis multiplex betegséget kell kizárni.Nem tudom, hogy a Bell-féle perifériás arcideg bénulás és a látott kép közt lenne bármi összefüggés is, együttes fennállásuk véletlen is lehet. Nem kell nagyon megrémülnie, mert hasonló gócokkal évtizedekig, vagy élete végéig is tünetmentes is lehet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. október 24., 12:34; Megválaszolva: 2019. október 24., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: