• Zárójelentés értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Az elmúlt hetekben dekoncentráltnak érzem magam. Kicsit rosszabb a látásom, néha elbambulok több időre és nehezebben tudok mondatokat alkotni. Tanulok és sportolok rendszeresen de az elmúlt időben, mintha a kicseréltek volna. Leginkább az állna közel a valóságoz, hogy depresszív a hangulatom. A honvéd kórházban egy vérkép-ekg-CT kivizsgáláson vettem részt. A vérképem rendben, az ekg tökéletes. A CT-nél a következő szerepel a zárójelentésemben: "A középvonali képletek helyzete megtartott. A subarachnoidealis liquorterek és a kamrarendszer kornak megfelelő tágasságú, a temporalis kamraszarvak aszimetrikusak, a bal kamraszarv szűkebb az ellenoldalinál. Az agyban körülírt kóros eltérés natív vizsgálattal nem igazolható. Klinikum függvényében a későbbiekben MR vizsgálat szóba jön." Ezen kívűl minden eredményem jó. Kérem segítsen értelmezni, a CT vizsgálat eredményét. Kell-e aggódnom az agyam miatt? Előre is nagyon köszönöm a válaszát.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a CT lelet témában

        Kedve Kérdező ! Az agykamrák a CT képen normál esetben szimmetrikusak.Az aszimmetria önmagában még nem biztos, hogy kóros, hiszen egyéb eltérés nem volt igazolható.A panaszai lehetnek valóban hangulatzavar, depresszió tünetei.Igyekezzen ennek okát megtalálni. Amennyiben a helyzet nem javul, vagy rosszabbodik, jó lenne az MRI vizsgálatot elvégezni. Ez ügyben forduljon neurológus szakorvoshoz, aki a fizikális állapotát is ellenőrzi, és meg tudja ítélni.Egyelőre nem kellene aggodalmaskodnia. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. október 14., 01:12; Megválaszolva: 2019. október 14., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: