• LELET KÉRDEZÉSE

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        rADIOLÓGAI LELET Bal oldali csipőízületi rés lateralisan jelentősen szükebb. Az izfelszinek egyenletlenek. A femurfejben néhány apró cysta van. Jobb old izületi rés mérsékelten szűkebb lateralisan. Az ízfelszinenek simák. A femurfejben lateralisan egy apró cysta látható. A sacrumon balra convex scoliosis látható. Az SI rések norm. tágasságual. Tisztelt DR. NŐ! Érdeklődöm hogy gyulladásban van a csipőm vagy már mütésre javasolt? Kollogén magnézium,kurkoma- stb. -javítható ezaz állapot? Nem a pajzsmirigy betegség okozza? Válaszát várva maradok tisztelettel.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a csípőízületi panaszok témában

        Kedves Kérdező! A röntgen vizsgálat mindkét oldalon a csípőízületi rés szűkületét igazolja.Bal oldalon az elváltozás súlyosabb. A műtét szükségességét a klinika állapot dönti el.Ha a fájdalom miatt jelentős mozgáskorlátozottság alakul ki, akkor indokolt a csípő protézis beültetése.A pajzsmirigy csökkent működése ezt a folyamatot nem befolyásolja. Csak a lelet alapján ezt nem lehetséges eldönteni.Konkrét gyógyszeres megoldás nincs, a gyógytorna, fizikoterápia alkalmazása hosszabb panaszmentes időszakra ad esélyt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. szeptember 29., 09:47; Megválaszolva: 2019. szeptember 29., 16:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: