• Arc érzéketlensége

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapja a bal arcfelem és a fülem hegye érzéketlen, jártam neurológusnál kivizsgáláson, aki agyi keringési zavarra gyanakodott ezért elküldött koponya MR-re és CT-re. Mindkét vizsgálat során, úgy értékelték - leszámítva a jobboldalon lévő nyálkahártya gyulladást – hogy, minden rendben van. A gyulladás miatt jártam fül-orr gégészeten, ahonnan tovább küldtek arc koponya CT-re, de annak még nincs eredménye. Szedek millgammát és masszírozom az arcom, de nem igazán érzem, hogy változna valami, egyszerűen nem értem, hogy mi lehet a baj, hogy miért nem akar az érzéketlenség elmúlni. Persze mint mindenkinek nekem is voltak és vannak stresszesebb időszakaim és pánik beteg is voltam –lelki trauma (haláleset) miatt- 3 éven át folyamatosan úgy éreztem, hogy nem kapok levegőt, csak nyugtatóval tudtam aludni, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy nincs semmi bajom és mégis ezen tünetet produkáltam. Ebből a helyzetből egy éve, az agykontroll segítségével kerültem ki. A jelenlegi problémámat is köthetném halálesethez , mivel az egyik kollégám tragikus hirtelenséggel elhunyt, ami megérintett lelkileg. Szeretném a Doktor Úr véleményét és tanácsát kérni, hogy merre menjek tovább, nagyon szeretném ha végre megoldódna a problémám vagy legalább tudnám, hogy mi okozza.

        Dr. Fehér Gergely válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A zsibbadás önmagában az esetek túlnyomó többségében súlyos betegséget nem takar. Az mindenképpen megnyugtató, hogy a koponya MR vizsgálat érdemi eltérés nélküli. Lehet stressz is az oka, de látatlanban nehéz többet mondani. Részletes előzményfelvétel, vizsgálat, laboreredmények tükrében (pajzsmirigy illetve cukoreltérésekre mindig gondolni kell ilyenkor) talán még nyaki gerinc MR jöhet szóba a panaszok eredetének megnyugtató tisztázása céljából. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. szeptember 19., 22:01; Megválaszolva: 2019. szeptember 20., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: