• Szklerózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 34 eves nő vagyok , májusban edzés alkalmával megerőltettem magam, és azóta fájnak az izmaim a végtagjaimban es furcsa izomremegést is érzek időközönként! Néha nehezemre esik emelni es ügyetlennek érzem a kezeimet! A lábaimban is fájó néha ügyetlen mozgásokat figyelek meg! A jobb bokámnál néha zsibbadó érzést érzek! Es időközönként olyan fura érzés van a végtagjaimban mintha kirázna a hideg es libabőrös leszek! Derekam is elég sokszor fáj hiába vegzek gerictornát! Recseg ropog mindenem es mintha az izmaim behorpadtak volna! A bal mutatóujjamban allandó remegés van! Eléggé szétszórt is lettem néha a gondolataim teljesen mashol járnak mint a cselekedeteim! Kicsit zavartnak erzem magam időközönként! Ön szerint elképzelhető hogy szklerózisom van! Magán neurológust mar felkerestem aki azt mondta, hogy szorongásos tüneteim vannak! De ez az izomfájdalom mar olyan idegörlő! Mindig a betegseg körül jarnak a gondolataim! Nem merek mar tornazni sem mert gyengének erzem az izmaim hozzá! A munkámban is lassabb lettem! Válaszát előre is köszönöm’!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Szerencsére, járt már neurológusnál, aki minden bizonnyal elvégezte a fizikális vizsgálatot.Ha bármi objektív tünetet talált volna, egyértelműen elküldte volna további vizsgálatokra.Leírása alapján magam is szorongásos eredetűnek tartom, amit a betegségtől való erős félelem tart fenn. Ezt saját erőből már nem tudja leküzdeni, ezért szorongás csökkentő gyógyszeres kezelése mielőbb indokolt.Ezt akár neurológus, akár pszichiáter szakorvos felírja Önnek, és részletes beszélgetés alapján egyéb tanácsokkal is el fogja látni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. szeptember 01., 13:30; Megválaszolva: 2019. szeptember 02., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: