• zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Hónapokkal korábban kezdődtek a panaszaim. Azóta megjártam már pár orvost. Április környékén bal oldali arczsibbadásaim kezdődtek, ami néha előjött a jobb oldalon is, de ez ritka. A lábujjaim is a bal oldalon zsibbadnak, most már szinte mindig és sokszor a térdemig érzem a zsibbadást. De ez nem mindennapos. Természetesen voltam Ct-n, negatív lett. A neurológus szerint nem agyi folyamat, hanem inkább stresszes tünet. Szedtem rá milgammát és B vitaminokat is. Vérképem is jó, csak a folsav alacsonyabb valamennyivel, természetesen azóta ezt is pótolom. Továbbá szedek még B12 vitamint és most benfogammát hagytam abba épp. Azóta is tart a bal oldali arczsibbadás, naponta többször visszatér. Pár napja már új tünet is kezdődött, ami az őrületbe kerget. Sok esetben minden ok nélkül elnehezül az alsó állkapcsom és az egész szám ajkam, állam bezsibbad. Ezek pár másodpercig tartanak. Ilyenkor gyorsabb szívverésem is van. De gondolom azért, mert megijedek. De már naponta többször előjön. Szívritmusra szedek fél concort, de a dokim szerint (tavaly decemberben voltam kardiológusnál uh-on) nincs szervi gondom a szívemmel.Érdeklődnék, hogy Ön szerint mi okozhatja a problémát. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Egyetértek az Önt vizsgáló neurológussal. A leírt panaszok stressz eredetűek. Próbáljon meg többet mozogni, helyes légzéstechnikát elsajátítani.Ha naponta jelentkező panaszai miatt félelem, ijedtség, zavartság jelentkezik, feltétlenül forduljon pszichiáterhez. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. augusztus 28., 11:10; Megválaszolva: 2019. augusztus 28., 17:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: