• Fejfájás szédulés 2 oldali fülfájdalom.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Voltam koponya mr vizsgálaton és nem értem a leletet,orvosi tanacsot szeretnék:Nativan t1 súlyozott sagittalis siku,t2 súlyozott,haemogradiens és DWI axialis sikú valamint coloranis sikú Flair felvételeket készitettünk. 3D tof MRA felvételeket készitettünk az intracrainalis artériákról.Középvonali,szimetrikus kamra rendszer.a cisterna magna tágabb,egyebekben a külső és belső liquorterek normális tágasságúak.a jobb frontalis szarv mellet,azzal szorosan érintkezve,egy 6×4 mm es kerekded,jelszegény ,éles kontúrú képlet ábrázolódott,mely körül kis kiterlyedésű szabálytalan jelnövekedés ábrazolódott a Flair sorozaton.A diffuzios sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre.A harmogradiens sorozaton vérzésre jellemző jelmentes terület nem azonositható.Az intracracionalis Mra felvételeken szignifikans stenosis,aneurysma nem ábrázolódott.a venas sinusok érdemi jeleltérés nélkül.A cranio-cervicalis átment szabályos.a rostasejtekben és sinus maxillarisokban kp. foku,a sinus sphenoidalisban és frontalisban kisfokú nyálkahártya duzzanat látható.a jobb sinus maxillaris recessus alveolarisban 1,8cm es cysta van:vélemény Megacisterna magna.Cysticus jellegű kóros képlet a jobb frontalis szarv mellet .-cisticus térfoglalás?neuropitheilalis cysta?,egyéb? A környezetében látható kis jelnövekedés lehet perifocali oedema,vagy környéki állomám laesio.Kiegészitő kontrasztos vizsgálat elvégzés javasolt .kérjuk a beteget hogy forduljon szakorvoshoz.Melléklelet pansinusitis cysta sin.max.l.d.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! A nagyagy homloklebenye közelében,jobb oldalon egy 6x4 mm-es kerek, körülírt képlet mutatható ki.A jelenlegi kép alapján kis jóindulatú daganat, vagy ciszta a legvalószínűbb. Továbbiakban kontrasztanyagos vizsgálatot követően lehet a diagnózist pontosítani.Javasolom,forduljon neurológushoz,aki a kiegészítő, kontrasztanyagos MRI vizsgálat elkészítésében is segítségére lesz. Ezt követően lehetséges, hogy idegsebészeti konzultációra is szükség lesz.Egyelőre nem szükséges aggodalmaskodnia.Az is lehet, hogy az elváltozás semmi jelentőséggel nem bír. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 31., 11:10; Megválaszolva: 2019. augusztus 05., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: