• Bordaközi ideggyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Kerekes Éva! Év elején huzamos ideig voltam beteg, influenzával kezdődött, majd tüszős mandulagyulladásom lett, elkaptam rá 1 hétre egy vírusos felsőlégúti betegséget is, tehát elég sokat köhögtem, 2 hónapig beteg voltam körülbelül. Jártam háziorvosnál de inkább csak a szokásos antibiotikumot kaptam mindenre. Majd elkezdett fájni bal oldalon a mellkasom mell alatt, sugárzó éles fájdalom volt mozgáskor és egészen a gyomorig sugárzott a nyilallás. Elmentem a kerületi rendelőbe ahol csináltak egy mellkasröntgent, de annak a diagnózisa csak peribronchitis volt, a háziorvosom megnézte és egy újabb erős antibiotikummal hazaküldött, hogy ha van ott még valami baci akkor ez majd segít. Másnap már járni sem tudtam és egy orvos ismerősömtől tudtam meg, hogy ez bordaközi ideggyulladás is egyben, nem tudok mit tenni, fájdalomcsillapítás kell. Majd egy másik orvos ismerősöm ajánlotta hogy fáslizzam be a mellkasom és az segített, vettünk egy ilyen speciális tépőzáras fűzőt, hogy legalább dolgozni tudjak pár nap után menni. Tehát nem lettem beutalva neurológiára és csak pár hónappal (talán 2 hónap múlva) később mentem el, mert a fájdalom még mindig nem múlt el teljesen február eleje óta. Ott megvizsgáltak és azt mondták így utólag nem lehet úgysem kezelni, de Milgammát szedjek, a tünetek 6 hónapig is elhúzódhatnak. De semmi rendelleneset nem állapítottak meg. Azóta már nagyon ritka, ha valamilyen mozdulatra fájdalmat érzek, talán csak felülésnél fordul elő. A mozgásban nem korlátoz, hátam sem fáj. Ami miatt most írok, az az, hogy azon az oldalon ahol az ideggyulladás volt, talán egy tenyérnyi felületen abban a sávban a gerincem mellett ha megmasszírozom, mintha kissé, nagyon minimálisan zsibbadna, vagyis kevésbé érzékelne a jobb oldalhoz képest. Eléggé megijedtem, lehet, hogy ez csak még mindig egy tünete a korábbi ideggyulladásomnak? Elmúlhat magától? Érdemes megnézetnem? Vagy több Milgammát kellene szednem, mint a napi 2? Lehetséges, hogy csak szimplán a hátizmok gyengesége vagy mozgás hiánya, helytelen ülés, ülő életmód okozza és egy gyógymazzsázs is megoldás lehet? Csak tartok valami komolyabb októl, nem tudom érdemes-e kivizsgáltatnom. Köszönettel, Bősze Ágnes Stella

        Dr. Kerekes Éva válasza a Zsibbadás témában

        Tisztelt érdeklődő! Látatlanban nem tudom megállapítani, mi a probléma.De a panasz mögött súlyps, kezelést igénylő betegség nem valószínű. Nem szükséges több Milgmat szednie. Orvoshoz csak egy úk panasz esetében érdemes elmennie


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 24., 09:46; Megválaszolva: 2019. július 25., 22:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: