• Szédülés,végtagok és arc zsibbadás és emésztési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt válaszadó! Kórelőzményeim:kb másfél éve kezdődött emésztési problémával,gyomorfájás,égés,ultrahang vérvétel,vastagbél és gyomortükrözés után mindent rendben találltak IBS-t is kizárták duspatalint javasoltak ennek ellenére nem használt és abbahagytam.Erre rakódva kb 8 hónapja bizonytalanság és szédülésérzés jelentkezett kardiológia és ideggyógyászat,előbbi rendben,aktív sportos életet élek sokat mozgom jóga futás,sulyzós edzés,viszont sajnos elég stresszes és szorongó vagyok.Koponya ct re küldtek rosszul lettem és itt félbeszakadt a kivizsgálás.Ez januárban történt.Legújjabb tünet a karok és lábak zsibbadása láb combig kar bicepsz tricepsz és arc ez kb 2 hónapja tart röntgen:Nyaki lordosis íve fokozott,csigolyák porckorongok íve megtartott,nyaki borda nem látható. Koponya:sella kp mély,ép kontúrú Hátgerinc:thoracalis kyphosis íve fokozott,porckorongok magassága megtartott,a th gerincen mérsékelt balra convex görbület. Nyaki ultrahangra van időpontom és az orvos szerint nem indokolt sürgősség.Nagyon félek,hogy lebénulok nem tudom mi okozhatja a problémát.Kérem adjon tanácsot!Köszönöm!Csak vitaminokat szedek milgamma és c

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Eddigi kivizsgálása során érdemi betegség nem igazolódott. Bár háti gerincferdülése van, ez nem okozhatja a panaszait.Erre való tekintettel a súlyzós edzéseket nem ajánlanám. A szorongásos betegségek viszont járhatnak gyomorpanaszokkal,szédüléssel,és zsibbadásos panaszokkal is.Nyaki gerinc UH valóban nem sürgős.A koponya CT-vel is meg lehet próbálkozni, ha előtte hatásos adag szorongáscsökkentőt kap.A bénulástól való félelem mindenképpen indokoltan, irracionális gondolat, ettől kéne megszabadulni. Helyes, ha egészségtudatos életet él, de ezt nem szükséges túlzásba vinnie. Időnként lazítson. Minden jót kívánok. üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. július 21., 14:11; Megválaszolva: 2019. július 25., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: