• Sclerosis multiplex?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Előzmények:9 hónapja tartó émelygés,hányinger,néha étvágytalanság.Belgyógyászatilag teljesen ki lettem vizsgálva(vérvétel,gyomortükrözés,uh,ct),refluxot illetve májmegnagyobbodást diagnosztizáltak,hepatológus vizsgál tovább. Áprilisban voltam neurológusnál is a panaszaimmal,megvizsgált,akkor azt mondta hogy nem idegi eredetű. Azonban Kb.4 hete fejfájás (főleg tarkó táji)kezdett jelentkezni, ami két hétig szinte minden nap volt,aztán kb.másfél hete mérséklődött.Másfél hete a jobb karom és a jobb lábam kezdett el zsibbadni.A karomban intenzívebb ez a zsibbadás de hullámzó.Elmentem magán úton egy koponya mr-re (MR és MRA)aminek az eredménye: Középvonali,szimmetrikus kamrarendszer. A külső és belső liquorterek normális tágasságúak. A frontalis szarvak mellett minimális jelnövekedés látható a FLAIR sorozaton. A diffúziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. A haemogradiens sorozaton vérzésre jellemző jelmenetes terület nem azonosítható. Az intracranialis MRA felvételen szignifikáns stenosis,aneurysma nem ábrázolódott. A venas sinusok érdemi jeleltérés nélkül. A carnio-cervicalis átmenet szabályos. Vélemény: Minimális frontalis periventricularis fehérállomány laesio jele. Szeretném megkérdezni, hogy ez Sclerosis multiplexre utal, vagy ne gondoljak rögtön a legrosszabbra? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! A koponya MRI lelet nem utal a sclerosis multiplexre. panaszai is mind stzubjektív jellegűek. Az elég komoly probléma, ha pesszimista, fél a betegségtől, és mindig a legrosszabbra gondol. Véleményem szerint ez a betegség önnél megnyugtatóan ki lett zárva. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. július 10., 10:25; Megválaszolva: 2019. július 11., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: