• krónikus fejfájás kivizsgálása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő 27 éve pszichés betegségekkel kezelnek. Két éve krónikus fejfájás kezdte kísérni a félelmeimet, szorongásaimat, bipoláris depresszióval kezelnek elsősorban, de megjelent kevert személyiségzavar is. Teljes életet próbálok élni, dolgozni, ahogyan tudok. Három gyerekről gondoskodok, de erőfesztéseim egyre nehezebben viselem. A fejem hátső részében nyomó fájdalmat érzek kb 2 éve szinte minden nap. Liticarbot és Seroquell szedek, előzőből 05 reggel és este, utóbbibó 1 db este. A Litium szintem 0.5, pont az alsó határ. Szeretnék mindent kiszűrni, azaz minden szervi eltérést a fejemben, és minden hormonális alul vagy felülműködést is. No meg persze, amire laikusként nem is gondolok. Élni szeretnék, szolgálok a Mária Rádióban is, de így egyre kevésbé. Kérem tanácsát, milyen módon tudok mindent kiszűrni, ki utal be, hová, mennyibe kerül, majd pedig meggyógyulni, ha van rá remény. Nem találom normális dolognak, hogy meghalni akarok, veszteni akarok, sikertelen lenni akarok, megismerni valakit, majd gyorsan elmenekülni tőle, csupa olyan reakció, amely nem az érdekeim szerint való. Ellenkezőleg. Van rá sok magyarázat, valamiért nem akarok boldog lenni, pedig igyekszem, de belül mégsem. Félek, hogy sikerül valakivel megismerkednem, de egyszerre félek attól is, hogy nem sikerül. Ezzel a kétpólusú félelemrendszerrel egyet biztosan elérhetek. Vesztek, nem sikerül, és egyre mélyebbre süllyedek, meg akarok halni. Így viselkedek, de nem ez a szándékom, józan paraszti ésszel biztosan nem. A fejfájás érdekes módon jelentkezik olykor. Amennyiben valamilyen erős, pozitív állítást hallok a mentális állapotomat, illetően, akkor kattan egyet a fájdalom, és többször alábbhagy, mintha valamilyen pozitív hormoni változás kioldaná. Ez saját megfigyelés, de elég pontos. Szép napot kívánok Önnek! Szeretettel, Fekete György

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a tartós fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A pszichiátriai betegség kezelése elsődleges cél az Ön esetében.Ha öngyilkossági gondolatai vannak, azonnal jelentkezzen kezelőorvosánál. A fejfájását neurológus vizsgálja ki, a szokásos protokoll alapján.Beutalót kérhet a háziorvosától, vagy a pszichiátertől is.Ezért nem kell fizetnie.Mindenképpen ki kell zárni, hogy egyéb oka van e a fejfájásnak, mint a tartós zaklatott idegállapota. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 28., 01:27; Megválaszolva: 2019. június 28., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: