• MR lelet kiértékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, az alábbi MR leletet kaptam szagittális és axiális vetítésben. T1, T2 és STIR szekvenciák. Fókuszos közép-oldalsó sérv látható jobbra. mérsékelt méretű az L5-S1 térben, amely az egyetlen, amely a jelintenzitás és a magasság között csökken a vizsgálat hátralévő részében a csigolyák többségének csontjait és az L1, D11 és D12 testek elülső és felső csigolya szögének deformitását említjük a normál határokon belül marad, kivéve, hogy a dorso-lumbális ízületben is megfigyelhető Kérném segítségét

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Lumbális gerinc MRI témában

        Kedves Kérdező! Az MRI leírás elég szokatlan nyelvezetű,talán más nyelvből fordították le magyarra? Lényeg, hogy az ágyéki V. és keresztcsonti I. csigolya közti porckorong kisebb mértékben kitüremkedik, ez porckorongsérvnek felel meg.A többi csigolyán leírt alaki variációknak nagy valószínűséggel nincs jelentősége.A porckorongsérv okozhat klinikai tünetet, derékfájást,esetleg jobb AV-i fájdalmat is. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 27., 17:40; Megválaszolva: 2019. június 28., 06:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...