Végtaggyengeség és bizsergés

Üdvözlöm! Pár napja gyengeséget érzek a lábaimban és a bal karomban! Az egész testemen hangyamászás szerű bizsergést de még az arcomon is! Főleg a szemöldökömnél! Nagyon idegesítő érzés! A vérnyomásom jó, de a pulzusom mindig 50-60 között van! Interneten ha rákerestem az SM betegséget hozta fel amitől teljesen kétségbe estem! Régebben volt 2-es típusú cukorbetegségem, de az mára már rendbe jött! Néha a lábaimból minta elmenne az erő! Kérem segítsen mert teljesen bepánikoltam már! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza neuropátia témában

Tisztelt Érdeklődő!

Panaszait biztosan a pánik tette idegesítővé. Nem, az SM-re nem a bizsergés érzése jellemző (előfordul, de nem jellemző, az SM tipikus tünetei a látászavar és a bénulás, szédülés) , ezért az SM-től ne féljen. Örülök, hogy rendbe jöttek a vércukor értékei, de sajnos ez a betegség nem gyógyul meg teljesen... Panaszai diabetikus neuropátiára tipikusak, ezért, kérem, hogy menjen el újra az endokrinológushoz ezekkel a panaszokkal, hogy megnézzék az jelenlegi vércukor értékeinek 3 havi átlagát, valamint a vércukor terhelést. A neurológiai szakma (dr. Kozák Norbert prof) ilyen neuropátiás panaszok esetében azt szokta ajánlani, hogy a vércukor terhelés vizsgálata közben a cukros víz megivását kövtően ne 2, hanem 1 óra múlva nézzék meg a Vc értékeket, és ha azok 8,5 mmol/l felettiek, ezt az jelenti , hogy az illetőnek prediabetese van (csökkent glucose tolerancia, cukorbetegség kezdete) , és ebben az esetben indokolt bizonyos gyógyszerek alkalmazása a súlyos diabetikus neuropátia megelőzése céljából (no meg persze a megfelelő mozgás és fogyás) . Természetesen vérkép -és vesefunkciók, B12 ellenőrzése is szükséges, és neurológiai vizsgálat is indokolt. Remélem, mindez Önnél nem igazolódik be, de addig is 3x3 tabl B1 vitamin alkalmazása javasolt (vény nélkül kapható) . Ha a zsibbadás a nagy adag B1 vitamin mellett megszűnik, akkor fokozatosan csökkentheti a B1 vitamin adagját arra az adagra, ami az Ön panaszait megszünteti.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2019. június 23., 18:58; Megválaszolva: 2019. június 24., 18:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás