• Meggyógyulok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő ! Az agykamrák és a felszíni liquorterek diffúzan közepesmértékben tágabbak .A középvonal nem diszlokált. Mindkét oldalon a periventricularis fehérállományban néhány apró T2 és FLAIR szekvenciákon is magas jelmenetű góc ábrázolódik. Diagnózisok G2500 Essentfalis trenor H8140 Központi eredetű szédülés G3190 Idegrendszeri elfajulásos betegség k.m.n 16720 Agyi arteriosclerosis. Szeretném kérdezni hogy gyógyítható e? Ill, milyen készítményt vegyek,hogy elviselhetőbb legyen ez a szédülés. Ergotop 30 mg ezt irta az orvos de sajnos semmit nem használ. Javaslat: MSA irányában aetasa miatt Ritka Betegségek Ambulanciáján konzultáció. Ide aug 6.án megyek. Meggyógyulok? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Sajnos, a panaszairól keveset írt.Lehetséges, hogy csak a szédülés? A leletek alapján ezen kívül nincs is egyéb probléma,- feledékenység,bénulás, eszméletvesztés-, akkor ne aggódjon. Az előjegyzett vizsgálatig nincs semmi teendője. Akkor sem biztos, hogy bármelyik feltételezett diagnózis be fog igazolódni. A fokozott aggodalmaskodás önmagában is okozhatja a panaszokat. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 21., 19:16; Megválaszolva: 2019. június 21., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Egymást követően vesztettem el részlegesen először a verbális kifejezőkészségemet - mivel fordítóként keresem a pénzemet ez eléggé kellemetlenül érint, írásban ez azért nem tűnik fel, mert nem látszik mennyi ideig...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány éve küszködök a demencia alapvető jellemzőivel, nevezetesen a rövidtávu memóriazavarral. Nem mindig jutnak eszembe a megfelelő kifejezések, a nevekkel mindig is hadilábon álltam, többször ismétlem magam, ha...
        Tisztelt doktor úr/doktornő! Édesapám másfél hónapja megszédült, elesett, és a fejét ért ütés nyomán agyvérzése keletkezett. Beszéde sérült és kisebb mértékben a mozgása is. Több, mint egy hétig kezelték a posztoperatív...
        Tisztelt Dr. Kerekes Éva! Eddig 10 mg Torvalipint szedtem évekig, azt most megemelték 20 mg-ra. Elolvastam a betegtájékoztatót, amiben az van, hogy bizonyos agyi elváltozások esetében nem ajánlott a gyógyszer. „A következőkben felsorolt okok...