• Epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 3 éve évente úgy 3-4 alkalommal gyenge, pár percig tartó rosszulléteim voltak, mely eszméletvesztéssel nem jártak. Mivel aggasztott a dolog ez év elején elmentem neurológushoz, aki kivizsgálásokra küldött. Az EEg aztán egyértelműen kimutatta, hogy a rosszulléteket epilepszia okozza. Az EEG mellett MRI vizsgálat negatív volt. Lamolep szedését javasolta a neurológus,25 mg volt az alap, most 100 mg-ot szedek, este 1. A végső cél a 200 mg-os adag lesz. A problémám az, hogy pár napja szédülés a fejem, a jobb lábam kicsit néha zsibbadt, néha hányinger érzéssel, ájulás érzet is társul. Előző este mindezen tünet megléte esetén erős rosszullétem volt, így a sürgősségin kötöttünk ki. Itt már az egész testem zsibbadt, a lábamon nem tudtam megállni, belső remegésem volt, enyhe szívdobogás érzéssel, erős szájszárazsággal, de eszméletemnél voltam. Az orvos megmérte a vérnyomásom, kicsit magasabb volt. 160. A perre sajnos nem emlékszem. EKG-t csináltak, rendben volt, vércukrot mértek, rendben volt, vért vettek, így labort, májenzimet is néztek, ez is rendben volt. Kb. fél óráig tartott az egész, az alatt végig zsibbadt volt az egész testem, gyenge voltam, húzott a fejem, és semmi erő nem volt bennem. Aztán lassan, fokozatosan helyre jöttem. Mivel alapbetegségként ott az epilepszia, így azt mondták, elképzelhető, hogy ez okozta. Gyógyszert nem kaptam, a Lamolepet kell továbbra is szednem. Bevallom, nagyon nyugtalanít, hogy kb.fél órán át le voltam zsibbadva, gyenge voltam. A szédülést még így másnap is érzem kicsit, illetve a bal lábam kicsit gyengébb, enyhén zsibbadt. Mindenfélét keresgettem a neten, többek között a sclerosis multiplexre is ráakadtam. Bízom benne, hogy a tüneteim mások voltak, de ezúton szeretném kérni véleményét a tünetekkel kapcsolatban. Köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező ! A leírt rosszullét nagy valószínűséggel pánik roham volt.Az epilepszia betegségéhez nem tudok véleményt fűzni, mert az EEG leletet nem ismerem.Jó lenne az egész történetet ismét átbeszélni egy szakemberrel. Ismerni kéne a klinikai tüneteket, főleg az a döntő epilepszia esetében, nem az EEG.Az antiepileptikum adagjának beállítása legbiztosabban vérszint vizsgálat( labor) elvégzésével lehetséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. június 02., 18:41; Megválaszolva: 2019. június 11., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Tavaj, 2018 Május 28.-án reggel előjött egy roham ,mentővel korházba szállítottak és ott újjabb roham jött rám. 4 napig kórházban ápoltak és azt állapították meg , hogy epilepsziás rohamom volt. Utána haza...
        Tisztelt Doktornő! Május elején egy pár napig tartó megerőltető fizikai munka után jöttek elő a tüneteim. Nem szoktam egyáltalán mozogni, ülőmunkát folytatok és akkor nagyon kihajtottam magam, de ezen kívül is eléggé stresszes életet...