• Milyen gondokra utalhatnak a következő dolgok egy kisbabánál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi dolgok miatt neurológiai vizsgálatra megyünk, de megerősítest esetleg véleményt szeretnék kérni addig is. Gyermekem lassan 3 hónapos lesz. Kedetben rengeteget sírt, de 1 hónapos kora után ez mérséklődött. Feszes izomtónus miatt Dévényeshez kezdtünk járni, de sajnos nem sok változást tapasztalunk, sőt. A gyermek egyre feszesebb és egyre nehezebben öltöztethető, fürdethető. Sokszor hátonfekve a sarkára támaszkodva kinyomja az egész derekát, hasát is, mintha hidat formálna. Opisthotonus. Ezt találtam erről az interneten, és hogy idegrendszeri tünet lehet. De vajon mit jelent? Ezen kivül hason nem tudja letenni a fejét, és miközben fejét emeli, sokszor a lábait it, úgy olvastam ez is feszességre utal. Sajnos más gond is van. Kutacsa a 2 hónapos oltásnál 1x1cm volt, azota (kb 2 hete) sajnos még kisebb. Nagyon aggódom ezek miatt. 8-án megyünk neurológushoz, 17-én idegsebészhez. Utóbbihoz csak azért hogy megmutassuk a fejformát és megmondja van-e ezzel így jelen pillanatban teendő. Most biztosan azt gondolja, hogy ha elvisszük szakemberekhez miért kérdezek. De őszintén szólva rettegek, hogy mi lehet vele. Bár mosolyog, néha nevet is, nézelődik, figyelmes, mégis nagyon aggaszt ez a sok minden. Ha találkozott ilyennel vagy hasonlóval kérem írja le, mi lett a vége, mit gondoljunk, mire számítsunk? Üdvözlettel éa Köszönettel: Eszter

        Dr. Kerekes Éva válasza a feszes izomzat témában

        Tisztelt Eszter! Megértem az aggodalmát. Mivel igen pontosan leírta a megfigyeléseit, valóban, sok ilyet láttam. Ha a baba értelme jó, akkor az izomtónus-eloszlási zavart lehet korrigálni más kezelésekkel (csodáltam Dévény Annát, de a módszere kicsit túl van súlyozva-vannak hatékonyabb, a konduktor vagy neurológus ellenőrzése alatt az anya által végzett igen hatékony habilitációs kezelések). Fel a fejjel, nem biztos , hogy baj van, de ha igen, akkor legtöbbször jól korrigálható, másfél éves korára rendeződik az izmok feszessége.. Ha jól értettem, a baba 3 hónapos-a korai kutacs bezáródás miatt deformált koponyacsontot Bognár professzor (Debrecen) kiválóan korrigálja, a gyermek meggyógyul. Bízzon a szakemberekben és önmagában- együtt megoldanak mindent.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2019. április 29., 15:18; Megválaszolva: 2019. május 06., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: