• Nyaki gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Cranio-cervicalis átmenet szabályos. A nyaki lordosis íve kissé kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága és jelintenzitasa normalis. A C V.discus mérsékelt körkörös protrusiót mutat. A C VI.discuson széles alapú jobb oldali lateralis előboltosulás látható, mely a durzsákot benyomja. Gyöki compressio nem mutatható ki. A canalis spinalis es a foramenek lenyegesen nem szűkìtettek. A gerincvelő normalis vastagsagú es jelű.
        Kérdesem: Őn szerint mi a teendőm ezzel?
        Es a schanz gallér használatát javasolja e egy darabig?
        Alváskor megfelelő párna  (milyen, hol tudok venni) segíthet-e?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyaki porckorong témában

        Kedves Kérdező ! Önnek jobb oldalon a CVI-VII csigolya közti porckorongon porckorong sérve van, ami nem feltétlenül okoz panaszt, mert az ideggyököt nem érinti. A schanz gallért feleslegesnek tartom. A gyógytornát, és alvás közben a nyaki gerinc helyes tartását elősegítő párna használatát helyesnek tartom. Cél a továbbiakban a megelőzés. Hogy hol és mit vásárol, az pénztárcafüggő.Minőségi termékek vannak elfogadható áron is az interneten.Tájékozódjon. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 29., 08:58; Megválaszolva: 2019. május 02., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: