Nyaki gerinc

Cranio-cervicalis átmenet szabályos. A nyaki lordosis íve kissé kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága és jelintenzitasa normalis. A C V.discus mérsékelt körkörös protrusiót mutat. A C VI.discuson széles alapú jobb oldali lateralis előboltosulás látható, mely a durzsákot benyomja. Gyöki compressio nem mutatható ki. A canalis spinalis es a foramenek lenyegesen nem szűkítettek. A gerincvelő normalis vastagsagú es jelű.
Kérdesem: Őn szerint mi a teendőm ezzel?
Es a schanz gallér használatát javasolja e egy darabig?
Alváskor megfelelő párna (milyen, hol tudok venni) segíthet-e?

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza nyaki porckorong témában

Kedves Kérdező! Önnek jobb oldalon a CVI-VII csigolya közti porckorongon porckorong sérve van, ami nem feltétlenül okoz panaszt, mert az ideggyököt nem érinti. A schanz gallért feleslegesnek tartom. A gyógytornát, és alvás közben a nyaki gerinc helyes tartását elősegítő párna használatát helyesnek tartom. Cél a továbbiakban a megelőzés., Hogy hol és mit vásárol, az pénztárcafüggő. Minőségi termékek vannak elfogadható áron is az interneten. Tájékozódjon. Minden jót kívánok.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2019. május 02.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Végtagok betegsége
Tisztelt Doktornő! Testvérem több évtizeden át ülőmunkát végzett, intenzív számítógép használat mellett, ami a nyakán „banyapúpot” eredményezett, sűrűn...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok
Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...