• Corpus pineale regioban ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémával fordulnek Önhöz, hogy bizonytalan járás olykori vegtaggyengeseg illetve fejfajas miatt MRI vizsgalatra küldtek. Az eredmeny aggaszt. Azt írja eredményben hogy: ,, A külső es belso liquorterek szabalyosak. Az agyallomanyon belül kóros jeladas nem látható. A corpus pineale regioban keskeny falú 10mm es ciszta van. A. Craniospinalis átmenet viszonyai szabalyosak. A paranasalis sinusok legtartok. Vélemény:Intracerebralisan koros eltérés nem igzolodott. A corpus pineale regioban valószínűleg klinikai jelentosege nélküli keskeny falu cystikus képlet.,, A kerdeseim a következők lennenek. Mekkora bajt okoz ez. Illetve nyonhat e ez valamit vagy azt részletezte volna a leletező. Kipukkadhat e ez a ciszta és okozhat e azzal bajt. Illetve a legfontosabb kérdésem hogy honnan lehet ebből a leletbol tudni hogy rosszindulatú e a ciszta vagy nem. És még a kérdés hogy alakulhat e ebből ki daganat. Illetve milyen iranyba menjek vele? A doki szerint teendo nincs vele viszont nem hinné hogy ez fel fog szivodni. Az esely sincs meg rá? Elég kevés dolgot írtak a leletemre. Mas leletek sokkal bővebben taglaljak a cystak jelleget stb.. Nagyon félek hogy elrakosodika. Ciszta vagy kipukkad ami. Nagyon nagy bajt okozhat. Kérem magyarazzon el mindent. Nagyon szépen Köszönöm Üdvözlettel :Bettina

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a arachnoideális cysta témában

        Kedves Kérdező ! Aggodalmaskodása felesleges. Az ilyen ciszták fejlődési rendellenességek, szinte soha nem nőnek meg, nem "pukkadnak ki", hiszen bennük ugyanolyan nyomás van, mint a koponyaűrben mindenhol.Rosszindulatú elfajulás sem ismert. Ez pusztán egy röntgenorvos korrekt leírása, és mint leletében hozzáteszi, klinikai jelentősége nagy valószínűséggel nincs. Ez így is van. Ne stresszelje magát tovább. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 24., 07:33; Megválaszolva: 2019. április 27., 07:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: