• Nyelesre fejbe sugarzo fajdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorno/ Doktor Ur! Panaszaim 2 evvel ezelott kezdodtek, amikor asitas utan 2-3 nyeles erejeig jobb oldalon a mandulam kornyekerol, neha tarkotajrol indulva fejtetobe sugarzo tompa fajdalmat ereztem. Gegeszeti vizsgalaton nem talaltak semmit. A panasz 2-3 het utan elmult, majd ezutan idoszakosan (megfigyelesem szerint ciklushoz kothetoen) kb 2-3 havonta elojott. Most kozel 1,5 honapja viszont nem mulik, sot volt egy het, hogy nem csak asitasra, hanem minden nyelsre fajt. Idonkent ha beszelni kezdtem, koszorultem a torkom, vagy beszed kozben feljebb vitt hangsulyra (tudom, furcsan hangzik) is jelentkezett a fajdalom. Jelenleg jobbra fordulva, nyeleskor erzem a sugarzo fajdalmat. Gegesznel most is jartam, gegeszeti okot nem lat. Neurologus koponya mr angiografias vizsgalatot javasolt. Nyaki lagyresz uh negativ. Kerdesem, hogy On szerint mi okozhat ilyen panaszt, illetve milyen vizsgalat johet meg szoba? Nyaki geric problema okozhat ilyet? Koszonom valaszat!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Glossopharingeus neuralgia témában

        Kedves Kérdező ! A trigeminusz neuralgia nagyjából ismert betegség. Az Önnél jelentkező tüneteket a glossopharingeus nevű agyideg neuralgiája okozza. Jellemző, hogy bizonyos kiváltó okok után lép fel,amik a garat,gége mozgásaival kapcsolatosak. Gyógyítása ezeknek a kiváltó tényezőknek, főleg az ásításnak, az izomzat erőltetésének kerülése. Tekintettel arra, hogy a fájdalom spontán szűnik, jóindulatú, egyelőre gyógyszeres kezelést nem javasolnék. Kivizsgálásához valóban jó lenne egy MRA vizsgálat,de nagy valószínűséggel nem mutatna semmit.Ha mégis, akkor annak megfelelően kell tovább lépni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. április 19., 12:27; Megválaszolva: 2019. április 23., 06:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: