• Rövid szédülések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Kb. fél éve tapasztalok nagyon rövid, egy másodpercig tartó, bizonytalanság jellegű (nem forgó) szédüléseket. Bármikor bármilyen helyzetben előfordul, rendszertelenül, vannak napok, amikor sokszor érzem, de olyan is, hogy egész nap nem. Éppen csak addig tart, amíg tudatosul bennem, mintha kicsit meglöktek volna, talán olyan érzés. Ritkábban, de szintén érzek egy pillanatig tartó, enyhe nyomást a fejemben, esetenként társul hozzá némi bizsergés is szintén a fejben, néha a felső fogakban. Életmódot tekintve sajnos sokat ülök, keveset mozgok, tartásom elég rossz, továbbá stresszes típus vagyok. Még decemberben voltam neurológusnál (a szédüléses panaszokkal), nem talált semmit, további vizsgálatot nem javasolt. Esetleg célszerű lenne mégis valamilyen vizsgálatot elvégeztetni? Köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező ! Miután magas vérnyomás betegség miatt kétféle gyógyszert is szed, jó lenne a gyógyszeres kezelését újból átgondolni, esetleg az egyik gyógyszert el lehetne hagyni. Gyógyszer mellékhatásra mindig kell gondolni. Az életmódja, ahogy írja, szintén okozhat rossz közérzetet a fejben.Elsősorban ezen kellene változtatni, rendszeres tornát, vagy egyéb mozgásformát beiktatni, amivel a stresszt is kezelni tudja. Ha a leírtak nem hoznak változást, akkor újabb neurológiai konzultáció célszerű lenne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. március 22., 14:34; Megválaszolva: 2019. április 03., 07:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        ENG: Mko. alsó és felső végtagokon symmetricus norm. vezetési sebesség értékek. Perifériás idegi károsodás nem igazolható. Kérdezném, hogy e leletem, teljesen kizárja az ALS lehetőségét? Fasciculatio nincs, csak claudicatio, de az...
        Kedves Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Azt szeretném most megkérdezni Öntől Nagy Tisztelettel,hogy a legutóbb kórházi kezelés után megállapítottak mely betegséghez tartoznak,tehát mi a neve? Tudja doktornő engem évek óta Hallervorden-Spatz...
        Ez a lelet távleletezéssel készült: Koponya MR vizsgálat: axiális T2, FLAIR, DW, SWI, coronalis T2, sagittalis 3D T1, 3D TOF MRA, valamint rekonstrukciós képek készültek. Klinikum: Gyakori erős fejfájás. Jobb oldali arcfélzsibbadás. A IV....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció