• EMG lelet diagnózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy emg lelet értelmezésében kérnék segítséget(csatoltam),melyben a lágyszájpadomat vizsgálták. A kérdésem az,hogy van-e működő izom lágyszájpadomban vagy már elhaltak?Ha van működő izomrost akkor elektroterápiával lehetne-e stimulálni ezeket az izmokat,hogy csökkenjen a VPI,ergo ne legyek ennyire orrhangzós? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nazális hang témában

        Kedves Kérdező ! Az ENG lelet enyhe aktivitás csökkenést mutat, ami megfelel a műtét utáni állapotnak. Ennek javítására sajnos már nincs lehetőség.Logopédus talán segíthet, de elektroterápiának semmi értelme nincsen. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 15., 09:00; Megválaszolva: 2019. március 15., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: