• Gingko biloba javasolt-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Közel 3 hónapja szenvedek fülzúgástól. A fül-orr-gégész szakorvos javaslatára szedtem a Betahistin (16 mg, 3X1) tablettát 1 hónapig, kb 1 hete hagytam abba a gyógyszer szedését, mivel nem hozott javulást. A klinikai keringésjavító infúziót sajnos nem tudtam vállalni, ezért a háziorvosom a gingko bilobát javasolta. Öt héttel ezelőtt kezdtem el szedni (2X80 mg) és néhány napja érzékelek is némi javulást (fülzúgás terén). De sajnos ezzel egy időben újabb tüntetek is jelentkeztek: enyhe szédülés, bizonytalanságérzés, tompaság. Szeretném megkérdezni, hogy okozhatja -e ezt a gingko biloba, így javasolt-e a további szedése, esetleg a Betahistin gyógyszerhez kellene visszatérnem? Vagy esetleg pszichés okai lehetnek az újabb tüneteimnek? Sajnos évekkel ezelőtt már voltak szorongásos tüneteim. Akkor a Frontint és az orbáncfű teát javasolták. Előre is köszömöm válaszát.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fülzúgás témában

        Kedves Kérdező ! Az újabb tünetek fellépése nem magyarázható a gingko biloba mellékhatásával. Mivel már volt szorongásos betegsége,a pszichés állapotának felmérése mindenképpen hasznos lenne. A Betahistin sajnos csak igen ritkán használ a leírt panaszok esetén, ezért az ehhez való visszatérést feleslegesnek tartom. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Sappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. március 06., 14:43; Megválaszolva: 2019. március 08., 07:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: