Gingko biloba javasolt-e?

Tisztelt Doktornő! Közel 3 hónapja szenvedek fülzúgástól. A fül-orr-gégész szakorvos javaslatára szedtem a Betahistin (16 mg, 3X1) tablettát 1 hónapig, kb 1 hete hagytam abba a gyógyszer szedését, mivel nem hozott javulást. A klinikai keringésjavító infúziót sajnos nem tudtam vállalni, ezért a háziorvosom a gingko bilobát javasolta. Öt héttel ezelőtt kezdtem el szedni (2X80 mg) és néhány napja érzékelek is némi javulást (fülzúgás terén) . De sajnos ezzel egy időben újabb tüntetek is jelentkeztek: enyhe szédülés, bizonytalanságérzés, tompaság. Szeretném megkérdezni, hogy okozhatja -e ezt a gingko biloba, így javasolt-e a további szedése, esetleg a Betahistin gyógyszerhez kellene visszatérnem? Vagy esetleg pszichés okai lehetnek az újabb tüneteimnek? Sajnos évekkel ezelőtt már voltak szorongásos tüneteim. Akkor a Frontint és az orbáncfű teát javasolták. Előre is köszömöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fülzúgás témában

Kedves Kérdező!

Az újabb tünetek fellépése nem magyarázható a gingko biloba mellékhatásával. Mivel már volt szorongásos betegsége,a pszichés állapotának felmérése mindenképpen hasznos lenne. A Betahistin sajnos csak igen ritkán használ a leírt panaszok esetén, ezért az ehhez való visszatérést feleslegesnek tartom.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Sappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. március 06., 14:43; Megválaszolva: 2019. március 08., 07:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Fülzúgás fülfájás
Üdvözlöm Dr nő Nekem már két éve zúg a fülem állandó jelleggel, és időnként fáj is bár nem állandó jelleggel.Ezt az okozta hogy túl sokat...
Rejtélyes szédülés - fejzúgás
Kedves Doktorúr/Doktornő! Több mint két éve szenvedek rejtélyes tünetegyüttessel együttjáró rohamoktól. 3-4 perc leforgása alatt a következő...
Fülzúgás, fejfájás oka
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 3-4 hete kezdődtek panaszaim, először fülzúgással, ami még most is tart és folyamatos. Voltam fül-orr gégészeten...
gyógyszer-mellékhatás
Tisztelt Doktornnő! Fülzúgásra és csigolyabántalmakra, reumatikus fájdalmakra a köv.gyógyszereket irták fel. Cognit, Arlavert, Zadex...
Pulzáló fülzörej fekvő helyzetben
Kedves Doktornő (Úr)! 42 éves nő vagyok, kb. 6 hete éjszakánként pulzáló jellegű fülzörej kínoz, kizárólag fekvő helyzetben. A zörejt a...